Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Ανοίγει την απόσταση ο Ολυμπιακός


Ξεκινώ με την παραδοχή ότι από τους διεκδικητές του τίτλου ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη, αριθμητικά, ανάγκη ενίσχυσης. Και επειδή είναι και το κλαμπ με τα μεγαλύτερα έσοδα, φαίνεται ότι η δική του σακούλα θα αποδειχθεί η πιο γεμάτη και τα χειμερινά ψώνια του θα είναι τα πιο λαμπερά.

Η ανάγνωση των κινήσεών του όμως δεν οδηγεί μόνο σε αυτές τις διαπιστώσεις. Τα χτυπήματα του Ολυμπιακού δείχνουν σχέδιο. Οδηγούν στην εκτίμηση ότι πίσω από αυτά υπάρχει σκέψη. Δεν κοίταξε απλά στις βιτρίνες και μπήκε να ρωτήσει ή να διαπραγματευτεί τις τιμές των προϊόντων που του γυάλισαν, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν. Σκέφτηκε τι του χρειάζεται, έψαξε, ρώτησε και άρχισε να διαπραγματεύεται προτού ψωνίσει.

Δεν είναι η ώρα για ασφαλή συμπεράσματα. Τα αφήνω για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αλλωστε δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι κινήσεις που έχουν κάνει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Τα πρώτα δεδομένα όμως οδηγούν σε μια πρώτη εκτίμηση: ο Ολυμπιακός αρχίζει να ανοίγει την απόσταση. Και αν δεν υπάρξουν ανατροπές, δεν θα αργήσει η εποχή που το ερυθρόλευκο ρόστερ θα φαντάζει ασυναγώνιστο στην Ελλάδα και θα πλησιάζει το μεσαίο ευρωπαϊκό επίπεδο ποιότητας.