Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Δεν έχασε μόνο ο Πεσέιρο


Η ερώτηση της ημέρας: καλά, 4-0; Μου είναι δύσκολο να θυμηθώ πόσες φορές την άκουσα. Η δεύτερη ερώτηση της ημέρας; Ποιος φταίει; Δεν με βρίσκει σύμφωνο η διαπίστωση «έχασε το παιχνίδι ο Πεσέιρο». Κι ας υποστηρίζω την άποψη ότι ο Τάκης Λεμονής είχε χθες βράδυ το δικαίωμα να καμαρώνει ότι το μερίδιό του στη νίκη ήταν μεγάλο.

Μέχρι το ’63ο λεπτό ο Πεσέιρο δεν έδειχνε αδιάβαστος. Και ο Παναθηναϊκός του δεν έδινε την εντύπωση ότι θα φύγει αδιάβαστος από το κύπελλο. Η κακή, ανασταλτικά, στιγμή των μέσων και τα λάθη της 5αδας των αμυντικών έδωσαν στην κλάση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού την ευκαιρία να φτάσουν από το 1-0 στο 3-0. Λήξη.

Από το περασμένο καλοκαίρι διατύπωνα την άποψη ότι ο Πεσέιρο θα κριθεί άδικα. Το ίδιο υποστηρίζω τώρα. Διότι αντιλαμβάνομαι ως μικρή τη συμμετοχή του στον σχηματισμό του ρόστερ του Παναθηναϊκού. Και το καλοκαίρι και τώρα. Και επειδή θεωρώ ότι είναι άδικο να κρίνεις έναν προπονητή δίχως να γνωρίζεις αν έχει ή όχι διαλέξει τους παίκτες του, αν είναι ή όχι ικανοποιημένος από τις επιλογές που διαθέτει για κάθε θέση, δεν θα χρεώσω στον Πορτογάλο μεγαλύτερη ευθύνη από όση υποψιάζομαι ότι φέρει.

Υ.Γ. Εγραφα σε ένα προηγούμενο σημείωμα ότι δεν είναι λογικό να χρίζεται φαβορί μια ομάδα δίχως έδρα. Η χθεσινή εικόνα τεκμηριώνει τον ισχυρισμό. Το γεμάτο Καραϊσκάκη είναι μακράν της δεύτερης η πιο δυνατή έδρα στο λεκανοπέδιο.