Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ο "Βγενό", ο Σέρα και ο Σπυρόπουλος

Οι υποχρεώσεις μου αφήνουν όλο και λιγότερο διαθέσιμο χρόνο. Οι ερωτήσεις σας πολλές. Προσπαθώ να δίνω απαντήσεις στις περισσότερες. Ορισμένες είναι κοινές. Χαίρομαι να ζητάτε την άποψή μου. Τη δίνω για ορισμένα από τα ζητήματα των ημερών.

Υπόθεση «Βγενόπουλος»: Δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα. Δεν κρύβω ότι μου έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση η σειρά των γεγονότων. Η συνέντευξη στο «Τριφύλλι», η ανακοίνωση μετά το ματς του κυπέλλου. Δεν νομίζω ότι έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Και γι’ αυτό δεν βιάζομαι να εκτιμήσω την κατάληξη αυτής της ενδιαφέρουσας υπόθεσης. Τα μάτια μου έχουν δει πολλά παρόμοια έργα, στη διάρκεια των ετών που κάλυπτα το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αυτή η κίνηση πρέπει να περάσει από πολλά φίλτρα προτού κριθεί με ασφάλεια.


Υπόθεση «Σάνι»: Θεωρώ αδιανόητο η ΑΕΚ του 2008 να συζητά τη χρησιμότητα του 5μηνου δανεισμού ενός ποδοσφαιριστή που δεν έχει προδιαγραφές που να δικαιολογούν την προσμονή να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τον φετινό στόχο της. Θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα η απόκτηση ενός 19χρονου με δανεισμό δίχως προσιτή οψιόν αγοράς. Η εντύπωσή μου είναι ότι η ΑΕΚ έχει χάσει τον προσανατολισμό της στις μεταγραφές. Και απορώ: είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε έναν μάνατζερ (Φερέρ), που έχει αναλάβει το θέμα των μεταγραφών από τον Φεβρουάριο του 2007; Οι μέχρι σήμερα κινήσεις της ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν προδίδουν άρτια προετοιμασία.


Υπόθεση «Σπυρόπουλος»: Μου κάνει εντύπωση το επικοινωνιακό σφάλμα του Ολυμπιακού. Χρεώνεται ήττα σε μια υπόθεση, την οποία είχε εγκαταλείψει προτού ο Παναθηναϊκός κάνει δικό του τον αριστερό μπακ του Πανιωνίου. Το χρεώνεται επειδή οι εφημερίδες είχαν βάψει σήμερα κόκκινο τον Σπυρόπουλο. Οι εφημερίδες το έκαναν επειδή σε αυτή την εκτίμηση τις οδήγησαν οι πηγές τους, οι οποίες ήσαν μέχρι χθες αξιόπιστες.
Εχω καλή γνώμη για το Νίκο Σπυρόπουλο. Εκτιμώ ότι θα έκανε μεγάλο λάθος αν έμενε στον Πανιώνιο. Οι προδιαγραφές του επιτρέπουν την πρόβλεψη ότι θα γίνει ο κορυφαίος Ελληνας της γενιάς του στη θέση του αριστερού μπακ χαφ. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν πολύ έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Τον πληρώνει όμως πολύ ακριβά.