Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Ζεστά λεφτά, ζωή στην κατάψυξη


Μια συζήτηση με έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που έχει επισκεφθεί τρεις φορές το Ντόνεσκ είναι αρκετή για να εξηγήσει την εξέλιξη και την κατάληξη της σχέσης των ποδοσφαιριστών με τις Ουκρανικές ομάδες.
«Πήγα τρεις φορές, έμεινα από μια μέρα σε κάθε ταξίδι, δεν βγήκα από το ξενοδοχείο, απέρριψα όλες τις προτάσεις που μου έκαναν οι τύποι με τα πολλά λεφτά για μια νυχτερινή έξοδο», είναι η κεντρική ιδέα της ανάμνησης από το Ντόνεσκ.
Ο Νέρι Καστίγιο πήρε την απόφαση να φύγει το πρωί της δεύτερης ημέρας του στην Ουκρανία. Ο πολύς Κριστιάνο Λουκαρέλι παρακαλάει αυτές τις μέρες για επιστροφή στην Ιταλία. Οι ατζέντηδες των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που παίζουν στην Ουκρανία γυρίζουν σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία ψάχνοντας μια πρόταση για να πάρουν τους πελάτες τους από το κρύο.
Με αναμνήσεις σαν αυτές του Καστίγιο φεύγουν οι ποδοσφαιριστές και απ’ τη Ρωσία. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης πλήρωσε από την τσέπη του για να το σκάσει στην Μαδρίτη. Ο Τραϊανός Δέλλας, που είχε ταξιδέψει στη Μόσχα το καλοκαίρι του 2005, τον καιρό που δεν είχε συμβόλαιο με ομάδα, προτίμησε να μείνει ξεκρέμαστος και απέρριψε μια προσφορά που γνώριζε ότι δεν θα ξανάπεφτε στα χέρια του εκείνη την εποχή.
«Θέλει πολλά κότσια για να πας στη Ρωσία ή την Ουκρανία για μπάλα. Πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη για λεφτά, ή να τα βάζεις πάνω απ’ όλα. Διαφορετικά δεν πας», είναι το συμπέρασμα σλόγκαν των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.