Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η "έντυπη" Εξέδρα ψηφιακά στα χέρια σας!


Από τον πρώτο καιρό της ζωής της «Εξέδρας» ερχόμουν συχνά σε δύσκολη θέση μπροστά σε μηνύματα ανθρώπων που ήθελαν να διαβάσουν την εφημερίδα αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα. Άλλος επειδή δεν μπορούσε να τη βρει στο Κατάρ ή την Ιαπωνία, όπου ζει και εργάζεται. Άλλος επειδή δεν την προλάβαινε στο περίπτερο. Άλλος επειδή ζούσε μακριά από τα περίπτερα. Γι’ αυτό και η σημερινή είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους εμάς στην «Εξέδρα». Διότι από σήμερα μπορούμε να σας απαντήσουμε ότι ναι, μπορείτε να διαβάσετε την «Εξέδρα» δίχως να πάτε στο περίπτερο!

Κάναμε ακόμη ένα βήμα ψηφιακής ανάπτυξης. Κρεμάμε από σήμερα το φύλλο της «Εξέδρας» στα ψηφιακά μανταλάκια του website μας. Και σας δίνουμε τη δυνατότητα να ξεφυλλίσετε, να διαβάσετε και να αποθηκεύσετε/αποκτήσετε την «Εξέδρα» για να τη φυλάξετε στο ψηφιακό αρχείο σας.

Σας συστήνω ανεπιφύλακτα την ανάγνωση μέσω του ebook. Όχι μόνο επειδή είναι καλύτερο και απολαυστικότερο το ξεφύλλισμα, αλλά κυρίως επειδή χάρη στην αναζήτηση μπορείτε να βρείτε, χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, ακριβώς αυτό που ψάχνετε στο περιεχόμενο της εφημερίδας. Υπάρχει βεβαίως και η παραδοσιακή ανάγνωση του pdf και η αποθήκευσή του.

Αυτή είναι μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας της υπηρεσίας. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις για τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσετε. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε online και το αρχείο της εφημερίδας, από το πρώτο φύλλο της έκδοσής της.

Χάρη σε αυτό τον τρόπο η «Εξέδρα» καταργεί τις αποστάσεις και σπάει κάθε φράγμα που εμπόδιζε τον φίλαθλο να γίνει αναγνώστης της. Εύχομαι καλή ανάγνωση και σας καλώ να μείνετε συντονισμένοι για να δείτε και να ακούσετε τα επόμενα βήματά μας σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια να σας προσφέρουμε το παιχνίδι από την καλύτερη θέση!

Υ.Γ. Εντάξει, να με ρωτούν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με αυτή τη δουλειά, τη δημοσιογραφία αν το «exedra.gr» στο πρωτοσέλιδο της «Εξέδρας» είναι κακός οιωνός για το μέλλον της έντυπης έκδοσης. Να φτάνει όμως να κυκλοφορεί και να γράφεται σε sites και blogs ότι έχουμε αποφασίσει να διακόψουμε την έντυπη έκδοση τις μέρες που λανσάραμε την αισθητική ανανέωση της έντυπης έκδοσης, μου μοιάζει αδιανόητο, περίεργο αλλά και κακόβουλο. Εσείς που δεν ξέρετε, μάθετε ότι ο ανασχεδιασμός μιας έντυπης έκδοσης απαιτεί χρήμα και χρόνο, πολλή δουλειά. Ποιος πετάει χρήματα και εργατοώρες αυτή την εποχή, για να το κάνει και ένα αθλητικό μέσο που σκοπεύει να καταργήσει την έντυπη έκδοσή του; Στον βαθμό που περνά αυτό από το χέρι μας, θα συνεχίσετε να πιάνετε την «Εξέδρα» για πολύ καιρό ακόμη στα χέρια σας…