Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η εξαφάνιση των πολιτικών από το κάδρο του αθλητισμού


Σε μια στιγμή της χθεσινής γιορτής για τα βραβεία Nova Superleague 2011 σάρωσα την αίθουσα του «Θάλασσα» και διαπίστωσα ότι σε αυτήν δεν υπήρχαν πολιτικοί. Είτε είχαν προσκληθεί είτε όχι, ήταν απόντες. Ολοι. Την ίδια στιγμή σκέφτηκα ότι το μάτι μου δεν έπιασε κανέναν ούτε στον τελικό του κυπέλλου. Εχασαν μια τόσο καλή ευκαιρία για λεζάντα όλοι τους. Νυν και πρώην. Κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί. Με μια μικρή έρευνα έφτασα, με μια αρχική έκπληξη, μπροστά στη διαπίστωση ότι αυτός ήταν, σε αυτό το πεδίο, ο πιο εύκολος τελικός που έχει κάνει στη ζωή της η ΕΠΟ. Διότι δεν υπήρξε πολιτικός που να πήρε τηλέφωνο για να ζητήσει προσκλήσεις. Τα μεγαλύτερα τρωκτικά προσκλήσεων στην ελληνική γη έχουν εξαφανιστεί. Μαζί τους και όλοι οι γραμματείς και φαρισαίοι, όλοι οι ακόλουθοί τους.

Αυτή είναι η εποχή της εκδίκησης των ημιcelebrities αλλά και των κανονικών ανθρώπων που επιδιώκουν να έχουν την τιμή να προσκληθούν σε ένα κοινωνικό γεγονός και να καθίσουν στις μπροστινές θέσεις, της προβολής. Εχουν ανοίξει οι πόρτες, έχουν αδειάσει οι καρέκλες και τους περιμένουν, όλους αυτούς που δεν έχουν να φοβούνται το γιαούρτι και τη γιούχα του απλού κόσμου, αυτούς που περπατούν με το μέτωπο ψηλά και τη συνείδηση ότι ακόμη και αν δεν προσθέτουν τουλάχιστον δεν αφαιρούν από το κοινωνικό σύνολο.

Οι πολιτικοί έχουν χαθεί από το κάδρο του αθλητισμού. Καλό νέο. Δεν λύνουν που δεν λύνουν τα προβλήματα, τουλάχιστον μας γλιτώνουν από την παρουσία τους.