Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Είναι τόσο απλό να καθαρίσει η Ελλάδα με την γηπεδική βία...


Μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη εκθέτει τις αρχές του κράτους, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δεν είναι δικό τους το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την αθλητική βία.

Εγραψα σήμερα στην «Εξέδρα» σχετικά με αυτή την υπόθεση, των επεισοδίων που έγιναν στην Κρήτη πριν από τον αγώνα ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα και της δράσης που ανέπτυξε η Αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών. Για να καταλάβουμε όλοι πόσο εύκολη υπόθεση είναι η πάταξη της βίας, ή τουλάχιστον η εξαφάνισή της από τους αθλητικούς χώρους, εφόσον η διοίκηση του κράτους αποφασίσει να εφαρμόσει τους νόμους.

Η συνταγή πάταξης της αθλητικής βίας σε μια μέρα

Στη θέση της διοίκησης του ποδοσφαίρου, θα πήγαινα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το ρεπορτάζ της δίωξης που ασκεί ο Εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος επτά ατόμων, που συμμετείχαν στο καρτέρι της αποστολής του ΠΑΣ Γιάννινα. Διότι αυτή η υπόθεση είναι μια τρανή απόδειξη που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι όταν θέλει η Αστυνομία κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι επτά κατηγορούμενοι έκαναν το λάθος να τραυματίσουν εννέα αστυνομικούς στη διάρκεια της συμπλοκής στην ενέδρα που είχαν στήσει περίπου 300 οπαδοί στο λεωφορείο. Και με έναν μαγικό τρόπο η Αστυνομία βρήκε και επεξεργάστηκε φωτογραφίες των συμμετεχόντων στα επεισόδια, συνέλαβε τον έναν από αυτούς μετά τη λήξη του ματς έξω από το γήπεδο και παράδωσε τα στοιχεία των άλλων έξι στον Εισαγγελέα. Είναι τόσο απλή η δουλειά, αν θέλει κανείς να την κάνει. Οι αστυνομικοί έχουν βαρεθεί να συλλαμβάνουν ταραξίες και να τους ξανασυναντούν στα επόμενα επεισόδια. Και τα ‘χουν, πολλοί, παρατήσει, όπως έγραφαν τις προάλλες οι αστυνομικοί υπάλληλοι στην ανακοίνωσή τους. Όταν τραυματίζονται δικοί τους όμως θυμώνουν τόσο που ξεχνούν, ερευνούν και συλλαμβάνουν. Κι ας ξέρουν ότι το πιθανότερο είναι να τους ξανασυναντήσουν και αυτούς τους επτά στα επόμενα επεισόδια…