Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η πιο εξελιγμένη έκδοση προπονητή




Παρατηρώ ότι ο Andres Villas Boas είναι μέσα στη λίστα των ονομάτων με την πιο συχνή αναζήτηση από τους επισκέπτες του blog μου. Και χαίρομαι πολύ γι' αυτό, διότι είναι ένα σημάδι της ανησυχίας και της αντίληψης των αναγνωστών των σημειώσεών μου.

Δεν μου προκαλεί εντύπωση που ο 33χρονος προπονητής αποφάσισε, νωρίς, προτού μάθει αν θα κάνει τρεμπλ και δίχως να νοιαστεί να το εξαργυρώσει άμεσα, να παραμείνει στην Πόρτο την επόμενη σεζόν. Δεν μου κάνει εντύπωση ούτε ότι κατάφερε να τον κρατήσει ο Πίντο ντα Κόστα, ένας εκ των πιο επιτυχημένων προέδρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο "νέος Μουρίνιο", που τόσο ενοχλείται με αυτό τον χαρακτηρισμό, ζήτησε και πέτυχε την αλλαγή των προδιαγραφών της Πόρτο, πείστηκε ότι μπορεί να εξελιχθεί μαζί της, και άφησε στην άκρη την Τσέλσι, την Λίβερπουλ, την Ίντερ και όλα τα υπόλοιπα σενάρια.

Οι Πορτογάλοι φίλοι μου λένε ότι αυτή είναι ακόμη πιο εξελιγμένη έκδοση προπονητή από τον Μου. Κι εγώ τους ζηλεύω, επειδή εμείς δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θα έχουμε ευκαιρία να ανακαλύπτουμε Έλληνες προπονητές, επειδή η Ελλάδα διστάζει να εμπιστευθεί τον Έλληνα προπονητή αν δεν τον έχει δει προηγουμένως στην τηλεόραση. Μήπως η λύση και σε αυτό το πρόβλημα είναι να φτιάξουμε ένα ριάλιτι προπονητών;