Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πόσο εύκολο είναι για το ποδόσφαιρο να προσφέρει στην κοινωνία...



Σε στιγμές σαν αυτές διαπιστώνεις τη δύναμη του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου. Και στο μυαλό γυρίζουν σκέψεις σχετικά με το πόσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι η κοινωνική προσφορά του ποδοσφαίρου, αν τα πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας του αθλήματος νοιάζονταν πραγματικά να προσφέρουν στην κοινωνία.

Τα 73.769 δολάρια που συγκεντρώθηκαν για το ίδρυμα του Νέλσον Μαντέλα μέσα από τη δημοπρασία της μπάλας του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα παπούτσια του Αντρες Ινιέστα που κάλυψαν τη θεραπεία ενός παράλυτου παιδιού, τα 3 εκατ. λίρες που μάζεψε με «απλές» ενέργειες ο Ντιντιέ Ντρογκμπά τις προάλλες για να φτιάξει μια κλινική στην Ακτή Ελεφαντοστού. Απτές αποδείξεις που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να βοηθήσει την κοινωνία, αρκεί να διαθέσει λίγο από τον χρόνο του.

Χρόνια τώρα γυρίζει στο κεφάλι μου αυτή η ιδέα για μια ελληνική κίνηση που θα τύχει μαζικής υποστήριξης από τους ποδοσφαιριστές. Διότι στην πραγματικότητα, πιστεύω, οι αθλητές έχουν, στην πλειονότητά τους, την ευαισθησία να βοηθήσουν. Αρκεί να τους υποδείξει κανείς τον τρόπο, να νιώσουν εμπιστοσύνη και να μην έχουν να ασχοληθούν με τα τεχνικής φύσεως ζητήματα αυτής της προσπάθειας.