Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Το πιο ζωντανό Μουντιάλ στην ιστορία



Εχω σημειώσει πολλές φορές ότι αυτό είναι ένα Μουντιάλ ορόσημο. Διότι είναι το πρώτο στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο παρακολουθούμε, όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας του ποδοσφαίρου, τόσο στενά. Η τεχνολογική επανάσταση της εποχής μας έχει δώσει το προνόμιο να ακολουθούμε τους ποδοσφαιριστές, να μπαίνουμε στη ζωή που κάνουν στη Νότια Αφρική, να μοιραζόμαστε τις «ιδιωτικές» στιγμές τους, να διαβάζουμε, μέσα από τα tweets και την αλλαγή στο status τους, τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά τους, να τους γνωρίζουμε καλύτερα σε ανθρώπινο επίπεδο, να ερχόμαστε πιο κοντά και να γινόμαστε πιο πλούσιοι σε συναισθήματα.

Οι επιστήμονες λένε ότι παρακολουθώντας ποδόσφαιρο γεύεσαι 2,5 φορές περισσότερο τη ζωή, χάρη στα συναισθήματα που βιώνεις. Χάρη στα social media και την δύναμη της εικόνας αυτός ο πολλαπλασιασμός δίνει ακόμη μεγαλύτερο γινόμενο.

Βλέποντας το βίντεο με την είσοδο της Σοφίας στα αποδυτήρια της Ισπανίας μετά τον ημιτελικό, οι Ελληνες ζηλέψαμε πολύ. Διότι αυτές τις στιγμές, των πανηγυρισμών στα αποδυτήρια στο Euro 2004, τις χάσαμε. Δεν ήταν τότε τόσο εύκολο να διεισδύσει κανείς στην κρυφή ζωή μιας ομάδας. Και αν είδαμε κάτι, ήταν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι ποδοσφαιριστές. Με καθυστέρηση περίπου δύο ετών…