Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ανατινάξτε το ΟΑΚΑ, δεν θα σας πιάσει κανείς…

Πριν από δύο ημέρες είχαμε μια ωραία κουβέντα στον αέρα του NovaΣπορ FM με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο οποίος μου έδωσε αυτή την ευχαρίστηση, να μιλήσουμε παρέα ραδιοφωνικά, με αφορμή την αποκάλυψη που κάναμε στην «Εξέδρα» για την καθίζηση που υπέστη ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ. Ο Χρήστος έχει μείνει, όπως όλοι, έκπληκτος μπροστά στη διαπίστωση ότι καταρρέει το λαμπερό ΟΑΚΑ της πρόσφατης ολυμπιακής ανακαίνισης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Κάθε μέρα που περνά όμως το ΟΑΚΑ μας εκπλήσσει και περισσότερο…

Η «Εξέδρα» είχε κάνει πριν από περίπου 6 μήνες μια έφοδο στο ΟΑΚΑ για να δοκιμάσει τα μέτρα ασφαλείας. Τότε οι συντάκτες της είχαν με χαρακτηριστική άνεση φτάσει μέχρι τα έγκατα του Σταδίου δίχως να συναντήσουν εμπόδια. Και είχαμε επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο, τον τρόμο που νιώσαμε μπροστά στην διαπίστωση ότι ένας τρελός ή ένας τρομοκράτης μπορεί, για πλάκα, να το τινάξει στον αέρα την ώρα διεξαγωγής ενός αγώνα με 60 χιλιάδες θεατές.

Χθες, έξι μήνες μετά, και ενώ υποτίθεται ότι είχαμε, με την έρευνά μας, «συγκινήσει» ή έστω «ερεθίσει» την νέα διεύθυνση του ΟΑΚΑ, το ξαναδοκιμάσαμε. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στη σελίδα πάνω αριστερά: Περάστε κόσμε! Εκτός από παρατημένο και κακοζωισμένο, το ΟΑΚΑ παραμένει παντελώς αφύλακτο. Δίνει γήπεδο σε όποιον τρελό θέλει να παίξει μπάλα. Όχι μόνο για να κάνει πλιάτσικο και να κλέψει τη δημόσια περιουσία, αλλά και σε όποιον έχει την όρεξη για μια τρομοκρατική ενέργεια που θα κάνει τον γύρο του κόσμου και θα πλήξει ανεπανόρθωτα το προφίλ μιας τόσο ταλαιπωρημένης χώρας.

Είναι στιγμές που σηκώνω τα χέρια ψηλά. Στην «Εξέδρα» προσπαθούμε να χειριζόμαστε τέτοια ζητήματα με ψυχραιμία. Αποφεύγουμε τους λαϊκισμούς και τους κιτρινισμούς. Δεν μεγαλοποιούμε τα προβλήματα, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Υποθέσεις σαν αυτή όμως δοκιμάζουν την υπομονή μας. Διότι πλέον δεν παίζουν μόνο με την νοημοσύνη του Ελληνα. Παίζουν και με την ζωή του.