Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Το Μουντιάλ του Ντιέγκο



Ακόμη ένα Μουντιάλ με πρωταγωνιστή Ντιέγκο. Όχι τον αναμενόμενο, τον Μαραντόνα, αλλά τον πιο ευχάριστο και ουσιαστικό συνάμα leader από αυτούς που εμφανίστηκαν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον Φορλάν.

Το South Africa 2010 ήταν το Μουντιάλ της ζωής του. Ο Ντιέγκο Φορλάν εκτιμήθηκε από την παγκόσμια κοινωνία του ποδοσφαίρου περισσότερο από ποτέ. Διότι σήκωσε στην πλάτη μια «μικρή» Εθνική, και την έβαλε μέχρι τον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και επειδή προσέφερε ορισμένα από τα πιο θεαματικά γκολ αυτού του τουρνουά.

Εκτός από τον τίτλο του MVP ο Φορλάν θα έπρεπε να πάρει και τον τίτλο του πιο επικοινωνιακού ποδοσφαιριστή του τουρνουά. Το διασκέδασε με την ψυχή του και έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους να παρακολουθήσουν την γλυκιά περιπέτεια της Ουρουγουάης από την απόσταση που παρακολουθεί ο τηλεθεατής ένα ριάλιτι. Με την βοήθεια της τεχνολογίας και των social media παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες του Ντιέγκο από την πρώτη ημέρα που πάτησε το έδαφος της Νότιας Αφρικής μέχρι και χθες βράδυ, όταν γιόρτασε με τους συμπαίκτες την ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης. Ο Φορλάν μας έδωσε πολλούς λόγους για να θυμόμαστε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.