Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Το ελληνικό πρωτάθλημα ντροπιάζει τον εαυτό του


Η υπόθεση με την επιλογή του ΟΠΑΠ να «κλειδώσει» το Λεβαδειακός – ΑΕΚ είναι εξοργιστική. Ο μέγας χορηγός του πρωταθλήματος της Superleague φτάνει να υπονοεί, με τη στάση του, ότι το παιχνίδι αυτό είναι ύποπτο. Κι όταν μεθαύριο η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα στείλει ακόμη έναν φάκελο με σημαδεμένα παιχνίδια προς την ΕΠΟ και ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα φταίει η καχυποψία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας..

Επτά μήνες μετά την αποστολή του πρώτου παιχνιδιού με τα «στημένα» παιχνίδια, η Ελλάδα μένει πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, στο «πίστευε και μη ερεύνα». Είναι η μόνη χώρα, από όσες προειδοποιήθηκαν, που δεν έχει κάνει καμιά πράξη και περιορίζεται στα λόγια.

Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκα στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στη ΝΕΤ, σε μια σχετική συζήτηση, για τα στημένα παιχνίδια, με αφορμή μια ερώτηση που έκαναν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσά τους ήταν ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος συμμετείχε στην κουβέντα. Για να διατυπώσει την γεμάτη αφέλεια θέση ότι η ΕΠΟ έκανε λάθος που δεν έστειλε την υπόθεση στην αθλητική δικαιοσύνη. Λες και ένας αθλητικός δικαστής έχει τη δικαιοδοσία και τα μέσα για να ερευνήσει, να παρακολουθήσει στενά και να ανακρίνει υπόπτους.

Αποψη είχε και ο Γιώργος Ορφανός. Ο πρώτος υφυπουργός Αθλητισμού που έλαβε φάκελο από την UEFA και τον κράτησε για πάντα στο συρτάρι του…

Οι προσπάθειες του γ.γ.Α. Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου για την ώρα περιορίζονται σε λόγια. Α, και σε έναν καφέ που ήπιε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με μια ανακρίτρια. Οι υπόλοιποι δεν κάνουν τίποτα. Απλώς κοιτάζουν. Θα ήταν πιο έξυπνο από την πλευρά τους τουλάχιστον να μην μιλούν. Διότι υπεύθυνοι για την επιβίωση του υποκόσμου στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο είναι πρώτοι από όλους οι Ελληνες πολιτικοί.