Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Μόνο τα κανάλια μπορούν να φτιάξουν την Superleague


Για την ώρα το ζήτημα παραμένει στο υπέδαφος της επικαιρότητας της Superleague. Πρόκειται όμως για ζήτημα ικανό να καθορίσει τη μοίρα του πρωταθλήματος. Ο ΣΚΑΪ, ένας τηλεοπτικός σταθμός που έδωσε φέτος στην Superleague περί τα 6.5 εκατ. ευρώ για να προβάλει ένα παιχνίδι την εβδομάδα, κι έχει δεσμευτεί με τριετές συμβόλαιο με την Λίγκα, ζητά από τους διοργανωτές του πρωταθλήματος να κάνουν επιτέλους κάτι για την πάταξη της βίας.

Ακόμη και αν αυτός είναι ένας τρόπος για να οδηγήσει ο ΣΚΑΪ τη Superleague σε επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων του συμβολαίου, το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται πολύ σοβαρό για το πρωτάθλημα. Διότι του ΣΚΑΪ έχει προηγηθεί ο ΟΠΑΠ, που ανακοίνωσε ότι διακόπτει την χορηγία του πρωταθλήματος. Και φυσικά το πρόβλημα θα εξελιχθεί σε ζήτημα επιβίωσης για το πρωτάθλημα αν η Forthnet κάνει χρήση της δύναμής της. Διότι αυτή είναι ο βασικός χορηγός του πρωταθλήματος, ο μεγάλος αιμοδότης του. Και ίσως η μόνη που μπορεί να αναγκάσει τις ομάδες να ασχοληθούν σοβαρά με την πάταξη της βίας αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Οι επιχειρηματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν μόλις αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι είναι πιθανό να πληγούν οι εταιρείες τους από την οικονομική κρίση. Μέχρι τώρα δεν είχαν πάρει χαμπάρι, διότι κοιμόντουσαν ήσυχοι πάνω στο μαξιλάρι των τηλεοπτικών εσόδων, που είναι η βασικότερη πηγή χρηματοδότησης των μαγαζιών τους. Τούτες τις μέρες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την πιθανότητα ανατροπής αυτών των δεδομένων. Αυτό είναι καλό νέο για το ποδόσφαιρο. Διότι μόνο αν πονέσουν στην τσέπη είναι πιθανό όλοι αυτοί να κάνουν κάτι για την βελτίωση του πρωταθλήματος.