Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Οι Ισπανοί παραδίδουν μαθήματα προβολής του ποδοσφαιρικού προϊόντος


Είναι η εβδομάδα που οι αθλητικοί δημοσιογράφοι αρρωσταίνουμε από ζήλια. Όχι μόνο επειδή δεν έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε στα γήπεδα των παραστάσεων ποδοσφαίρου που δίνουν οι ομάδες του υψηλότερου επιπέδου, αλλά και επειδή παρακολουθούμε με καημό την δημοσιογραφία που γεύονται οι σοβαροί Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας.

Τούτες τις μέρες η Ισπανία ζει για το αυριανό clasicco. Διότι τα ισπανικά media ξέρουν πώς να πουλήσουν και συγχρόνως να εμπορευτούν το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα. Διότι τα κλαμπ αντιλαμβάνονται τη σημασία της συνεργασίας με τα media για να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη λάμψη σε αυτά τα παιχνίδια. Παραμονή του ντέρμπι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στα χέρια των δημοσιογράφων, έτοιμος να απαντήσει σε συγκρίσεις με τον Μέσι και να βοηθήσει για ακόμη μεγαλύτερη προβολή του παιχνιδιού.

Μεσοβδόμαδα, κι ενώ είχε προημιτελικό Champions League μπροστά της, η Μπαρτσελόνα έδινε τους ποδοσφαιριστές στα media για να τα βοηθήσει να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη φασαρία.

Οι ποδοσφαιριστές δίνουν τη μια συνέντευξη πίσω από την άλλη, φωτογραφίζονται κρατώντας και τις δύο φανέλες στα χέρια, μιλούν ελεύθερα και ασιδέρωτα για το παιχνίδι.

Τι είχε γίνει στην Ελλάδα παραμονές των ντέρμπι; Μούγκα στη στρούγκα. Κλειστά στόματα, κλειστά μυαλά στις προτάσεις των media για θέματα που θα έδιναν μεγαλύτερη λάμψη στα παιχνίδια. Αν δεν υπήρχε και η προσπάθεια της Nova να δημιουργήσει αυτή την τεχνητή λάμψη μέσα από τα trailers που ετοίμαζε, οι προαναγγελίες των ντέρμπι θα είχαν μόνο απειλές για επεισόδια.

Ο τρόπος που παρουσιάζουν οι μάστορες Ισπανοί το classico παραδίδει ακόμη ένα μάθημα σε όσους νοιάζονται για την βελτίωση, την πρόοδο και την ανάπτυξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποιος νοιάζεται όμως να παρακολουθήσει το μάθημα; Οι Ελληνες τα ξέρουμε όλα…