Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ο Τάιγκερ δεν θα γίνει ποτέ εξώφυλλο με ελληνικό τίτλο...


Επιλογές που όσοι εργαζόμαστε για την παραγωγή των ελληνικών αθλητικών εντύπων ζηλεύουμε πολύ. Την επομένη αγώνων για το Europa League, μετά από έναν αγώνα στον οποίο η Λίβερπουλ έχει επιστρέψει με 4 γκολ, σε μια μέρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ανακοινώσει μεταγραφή, οι πίσω σελίδες, δηλαδή τα αθλητικά πρωτοσέλιδα δύο αγγλικών εφημερίδων προβάλλουν ως πρώτο θέμα το ρεπορτάζ σχετικά με τον Τάιγκερ Γουντς.

Τα αντίστοιχα εγχειρήματα στον ελληνικό Τύπο έχουν φέρει απογοητευτικά αποτελέσματα στην κυκλοφορία και έχουν, κατά συνέπεια, δημιουργήσει μια κακή παράδοση που δεν σπάει εύκολα. Τούτες τις μέρες, που ελληνικές ομάδες επιτυγχάνουν στην Ευρώπη και κατακτούν τρόπαια και υψηλές διακρίσεις, τα media, και ειδικά τα έντυπα, προβάλλουν τις επιτυχίες με δισταγμό στην πρώτη σελίδα. Διότι δυστυχώς οποιαδήποτε επιτυχία πλην των ποδοσφαιρικών έχει αποδειχθεί στον τόπο μας αντιεμπορική. Με μόνη εξαίρεση, κάποιες φορές, το μπάσκετ, το οποίο έχει, συγκριτικά με τα υπόλοιπα, μεγαλύτερη απήχηση.

Αυτός είναι ο λόγος που μας αναγκάζει να προβάλλουμε συντηρητικά τις επιτυχίες στα άλλα αθλήματα, απαντώ στις ερωτήσεις σας. Αυτό είναι άλλωστε και το manual των εκδοτών, διότι οι έρευνες αγοράς είναι περίπου απογοητευτικές στο πεδίο των απαντήσεων για την απήχηση που έχουν τα άλλα αθλήματα στο ενδιαφέρον των αναγνωστών των αθλητικών και μη εφημερίδων.