Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ο Σωτήρης Νίνης διευθυντής στην «Εξέδρα των Σπορ»!



Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία στη δουλειά. Προσκαλέσαμε τον Σωτήρη Νίνη και του προτείναμε να γίνει ο διευθυντής της «Εξέδρας» για μια μέρα. Του ζητήσαμε να φτιάξει μια σμίκρυνση της δικής του αθλητικής εφημερίδας, για να δημιουργήσει ένα φύλλο απολογιστικό – συλλεκτικό για τον Παναθηναϊκό 2010.

Ο Σωτήρης έφτιαξε το πρωτοσέλιδο, επιλέγοντας τον τίτλο, τη φωτογραφία, τον υπέρτιτλο, γράφοντας το editorial της έκδοσης που επιμελήθηκε. Επέλεξε τις φωτογραφίες – σημαντικούς σταθμούς της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού και έγραψε τις λεζάντες. Επεξεργάστηκε τα πρωτοσέλιδα της «Εξέδρας» με τα σημαντικότερα γεγονότα της σεζόν για το Τριφύλλι και έγραψε τον δικό του τίτλο για κάθε ένα από αυτά. Όλα αυτά στο πλαίσιο της πρώτης μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε ως νταμπλούχος με τον ΠΑΟ.

Ηταν μια από τις στιγμές που ο Ελλληνας αθλητικός δημοσιογράφος δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τον ευρωπαίο συνάδελφό του. Βεβαίως στην προχωρημένη Ευρώπη τέτοιες ενέργειες είναι η ρουτίνα, όχι η εξαίρεση. Οι ισπανικές, οι αγγλικές, οι γερμανικές εφημερίδες φιλοξενούν συχνά τους σταρ του ποδοσφαίρου. Εχουν πολύ συχνά την ευκαιρία να προβάλλουν την καλή, την λαμπερή πλευρά του αθλήματος. Στους Ελληνες μας δίδεται σπάνια η ευκαιρία. Αλλοτε επειδή δεν το επιτρέπουν οι ομάδες, άλλοτε επειδή συναντάμε κλειστά μυαλά, άλλοτε επειδή ο Τύπος δεν πείθει τους αθλητές ότι αξίζει την εμπιστοσύνη τους.

Το αποτέλεσμα της δημοσιογραφικής δουλειάς του Σωτήρη Νίνη θα βρίσκεται στα περίπτερα το Σάββατο 1 Μαΐου και θα παραμείνει και την Κυριακή 2 Μαΐου.