Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Lio Messi, το brand name της ημέρας στον πλανήτη


Τέτοιες ώρες το ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται ξανά το μέγεθος της δύναμης, της απήχησής του. Ο Lionel Messi είναι by far, που λέει κι η Γιαννούλα, το brand name της ημέρας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η φάτσα και το επώνυμό του κάνουν σήμερα παρέλαση στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου. Το video με τα καμώματά του στον προημιτελικό του Champions League με την Αρσεναλ μετρά ήδη εκατομμύρια views. Οι συγκρίσεις με τον Μαραντόνα και τον Πελέ ξαναβγήκαν στην επιφάνεια. Οι σχετικές κουβέντες ξεκίνησαν live στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς του πλανήτη μερικά λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Όλα αυτά τα παρακολουθεί ο Ελληνας αθλητικός δημοσιογράφος με τον καημό ότι είναι πιθανό να μη του συμβεί ποτέ να παρακολουθήσει ένα φαινόμενο Messi σε ελληνικά χώματα. Όχι μόνο λόγω της ποιότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και επειδή η ελληνική κοινωνία δεν είναι εύκρατο περιβάλλον για την καλλιέργεια τέτοιων αστέρων, που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε brand names παγκοσμίου απήχησης.

Σε στιγμές σαν τη χθεσινοβραδινή, που απολαμβάνουμε pure football, οι Ελληνες κλείνουμε με μελαγχολία την τηλεόραση και επιστρέφουμε «στα δικά μας». Για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις αμαρτίες των προηγούμενων, που μας υποχρέωσαν να παρακολουθούμε εδώ αυτό το «κάτι σαν ποδόσφαιρο» που παίζεται στη χώρα.