Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Κούγιας και ο φωτογράφος...



Σε κάθε ευκαιρία, όπως έχω πει, δίνω τον λόγο σε εσάς, τους αναγνώστες αυτού του blog. Εκρινα ότι αξίζει τον κόπο να φιλοξενήσω στις «Σημειώσεις» το μήνυμα που μου απέστειλε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, του επεισοδίου του Αλέξη Κούγια με οπαδούς του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Διαβάστε λοιπόν…

«Σε σχέση με το επεισόδιο σε βάρος του κ. Κούγια, χρήσιμο είναι να σας παρατεθεί η άποψη ενός θεατή του αγώνα. Κι αυτό γιατί δυστυχώς υπάρχει στρεβλή ενημέρωση και δημιουργούνται έτσι παραμορφωτικές εικόνες.
Ο κ. Κούγιας ήρθε στο γήπεδο συνοδευόμενος από τον προπονητή της ομάδας του. Δέχτηκε στην αρχή κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες (λόγω -μεταξύ άλλων - της παλαιότερης δήλωσής του ότι ο Απόλλων είναι "βρώμικη ομάδα"), αλλά συνέχισε απτόητος χαμογελώντας ειρωνικά και κάθισε ανάμεσα στους φιλάθλους του Απόλλωνα.
Τα προβλήματα άρχισαν όταν μαζί με τις λεκτικές αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν τα ειρωνικά χαμόγελα του κ. Κούγια και κυρίως όταν ο προπονητής του κ. Φυντάνης (αστυφύλακας το επάγγελμα) απάντησε στις αποδοκιμασίες βρίζοντας με χυδαίο τρόπο. Η όποια εξέλιξη ήταν αναπόφευκτη.
Δυστυχώς ο κ. Κούγιας κατά την προσφιλή του τακτική πήγε σ' ένα γήπεδο "εκκλησία", για να δημιουργήσει κλίμα ενόψει του αγώνα Παναχαικής-Απόλλωνα την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα είχε φέρει μαζί του και φωτογράφο για να καλύψει τα όποια συμβάντα!!
Προφανώς ήλπιζε ότι οι αντιδράσεις θα περιορίζονταν σε κάποιες λεκτικές αποδοκιμασίες. Ατυχώς - για όλους - ο σχεδιασμός του απεδείχθη λανθασμένος.
Και όμως αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να μας πείσει ότι θα εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κρίμα...

Γιώργος Ζερβός

Πολιτικός Επιστήμονας

Υ.Γ. Χρήσιμο θα είναι σε μια μελλοντική έρευνα της εφημερίδας σας να ασχοληθείτε με το παράνομο στοίχημα και το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Γ' Εθνικής (ή όπως αλλιώς λέγεται..)