Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το θεώρημα της επτάδας; Αξία ανεκτίμητη

Στο σημερινό φύλλο της "Εξέδρας" έγραψα για "το θεώρημα της επτάδας", ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και είχα την τύχη να το διαβάσω αυτές τις μέρες. Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού, ο Γιώργος Μαυρωτάς των 5 Ολυμπιακών Αγώνων, μας έκανε ένα πολύ μεγάλο, πολύ ακριβό δώρο. Εβαλε σε ένα βιβλίο όλη τη σοφία και τη γνώση που του έδωσε το ταξίδι των περίπου 25 ετών στον αθλητισμό, στο πόλο.

Εντελώς τυχαία η δημοσίευση αυτού του σημειώματος ήρθε την ημέρα της κατάθεσης της Κατερίνας Θάνου και της νέας απουσίας του Κώστα Κεντέρη από το δικαστήριο, στο οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν το κάζο του 2004.

Εύχομαι με όλη μου την ψυχή αυτό το βιβλίο να πέσει στα χέρια όλων των πιτσιρικάδων που σκέφτονται αν αξίζει ή όχι να αφοσιωθούν στον αθλητισμό. Εύχομαι να πέσει και στα χέρια των γονιών που προβληματίζονται σχετικά με το αν αξίζει ή όχι τον κόπο να στείλουν και να στηρίξουν το παιδί τους στην ενασχόληση με τον αθλητισμό. Θα είναι πολύ τυχεροί αν το διαβάσουν.