Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η νέα κασέτα στο youtube



Προφανώς είναι καλό μαντάτο για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δίνουν σημασία σε αυτή τη νέα υπόθεση με σαφή σημάδια διαφθοράς ο «πολιτικός Τύπος» και τα media που δεν συνηθίζουν να προβάλουν πολύ τον αθλητισμό. Ως καλό νέο δέχομαι το πρωτοσέλιδο άρθρο των «Νέων» και μια σειρά από άλλα δημοσιεύματα που ζητούν από τις αρχές το αυτονόητο, δηλαδή να παρέμβουν και να ερευνήσουν. Είμαι όμως τόσο βέβαιος ότι και τούτη τη φορά τίποτα σοβαρό δεν θα συμβεί. Ότι δεν θα βγει άκρη. Ότι δεν θα ζήσω ποτέ την φαντασίωση που περιέγραψα στο τελευταίο μέρος του βιβλίου μου, την οποία θυμήθηκε ο Παύλος Τσίμας και θα συζητήσουμε, με αφορμή όλα αυτά, στην αυριανή εκπομπή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».

Πώς το είπε ο Στρος Καν; Ζούμε μέσα στα σκατά. Το διάβασα το πρωί και σκέφτηκα, κοίτα ο ΔΝΤάρχης μας παρακολουθεί τόσο στενά που έχει καταλάβει κιόλας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει με βόθρο. Προτού συνέλθω, διαβάσω και αντιληφθώ ότι αναφερόταν στο επίπεδο διαβίωσης του Ελληνα αλλά και στο επίπεδο της ποιότητας του ελληνικού κράτους. Μέρος των σκατών δεν θα ‘ταν το ποδόσφαιρο; Γιατί να έχουμε, στην προκειμένη περίπτωση, την ψευδαίσθηση ότι κάποιος θα ασχοληθεί σοβαρά και θα κάνει κάτι για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο;

Περιμένω να ακούσω στο «γιουτούμπ», που είπε ο Μπέος, την επόμενη συνομιλία ή μονόλογο. Την επόμενη κασέτα. Για να δοκιμάσω τον εαυτό μου. Μπορεί να με σοκάρει κάτι από αυτά που θα ακούσω ή μια από τις φωνές που πιθανόν να αναγνωρίσω; Εγώ λέω όχι. Και περιμένω.