Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κραυγή αγωνίας από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο



Ενα από τα πιο κακά μαντάτα που μπορούσε να πάρει το ποδόσφαιρο ήρθε από τη Δ' εθνική κατηγορία. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το ρομαντικό βάζει λουκετο. Αποφασίζει να πάει σε αποχή επειδή δεν αντέχει να βρίσκει τα προς το ζειν. Δεν έχουν χρήματα οι ομάδες για να ζήσουν. Και ποιο είναι το επόμενο βήμα; Ποιο δρόμο τους δείχνει η ΕΠΟ και η Πολιτεία, των ερασιτεχνών; Διαλύστε το μαγαζί, τους λέει. Κλείστε τις ομάδες. Μαζί και τις ακαδημίες. Για να ξαναγεμίσουν οι καφετέριες από πιτσιρικάδες, που θα χάσουν το νόημα, το ποδόσφαιρο. Για να φύγουν τα μικρά επαρχιωτάκια από το ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ δεν έχει απάντηση προς τις ομάδες. Ούτε η γενική γραμματεία Αθλητισμού, που οφείλει ακόμη χρήματα από το 2007. Το ερασιτεχνικό, το ρομαντικό ποδόσφαιρο καταρρέει. Διαλύεται. Την ίδια ώρα που οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ ρίχνουν βαριά πρόστιμα για ασήμαντους λόγους.

Η "Εξέδρα", που είναι χορηγός ομάδας της Δ' Εθνικής, θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πρόβλημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Και ο Θεός βοηθός.