Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Μένει από μπαταρίες το «ποντικάκι»


Η εικόνα του Εντσον «Ρατίνιο» στο χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βιγιαρεάλ προδίδει κόπωση. Στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου ο Βραζιλιάνος προσπαθούσε να σπριντάρει, αλλά οι μπαταρίες τελείωναν. Και τον πρόδιδαν σε κάθε προσπάθεια. Η εικόνα έφερνε στο μυαλό τους ποδοσφαιριστές των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που ξεχύνονται στην επίθεση και εκεί που παρακαλάς να φτάσουν μέχρι την αντίπαλη εστία, τα φτύνουν και χάνουν τη μπάλα από τον αντίπαλο.
Ο 21χρονος μέσος από τη Βραζιλία μπήκε με το «καλώς τον» στα βαθιά. Εδειξε ικανότητες στο κολύμπι. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι γνωρίζει την τεχνική ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, στην κάλυψη μιας μεγάλης απόστασης. Τι να πρόλαβε να μάθει στην Mogi Mirim; Τι να είχε μάθει στις ομάδες μικρότερων της Β’ κατηγοριών, στις οποίες αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια;
Το «ποντικάκι» έχει πολύ ενδιαφέρον. Εχει πολύ καλά προσόντα. Δεν εξελίχθηκε τυχαία σε πουλέν του Ριβάλντο. Χρειάζεται όμως να δείξει κανείς ευαισθησία στη διαχείρισή του, για να μην καεί. Ο Σέρα Φερέρ έχει λύσεις για να δεχθεί βοήθεια στη διαχείριση των δυνάμεων του Βραζιλιάνου. Ο Βασίλης Πλιάτσικας είναι μια απ’ αυτές. Ο Χρήστος Μπούρμπος δεν είναι. Οσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο καλύτερα θα αξιοποιήσει τον Εντσον Ράμος. Κι αν ο μικρός συνεχίσει να βελτιώνεται στον ρυθμό που μας έχει δείξει, η ΑΕΚ θα κερδίσει πολλά. Στο γήπεδο και στο ταμείο.