Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Ο εσωτερικός κόσμος των σπορ


Η ιστορία ενός πιτσιρικά ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Τζόνι Εβανς, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ο βασικός ύποπτος για τον βιασμό μιας 26χρονης μου έφερε στο μυαλό ιστορίες που μου έχουν διηγηθεί και εικόνες που έχω βάλει στο άλμπουμ των εμπειριών μου από τη συναναστροφή με ποδοσφαιριστές.
Ο 19χρονος διεθνής με την Βόρειο Ιρλανδία ποδοσφαιριστής ήταν σε ένα πριβέ πάρτι που οργάνωσαν, μεταξύ άλλων, παίκτες της Μάντσεστερ στο Great John Street Hotel.
Εχω βρεθεί σε παρόμοια πάρτι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μου έχουν διηγηθεί ιστορίες από τέτοια πάρτι σε Μαδρίτη, Λονδίνο, Ρώμη. Εχω σχηματίσει εντύπωση για τον κύκλο που δημιουργείται γύρω από τους ποδοσφαιριστές. Εχω αντιληφθεί πώς παίζεται το παιχνίδι. Τι ρόλο βαράνε οι γκόμενες που συγκεντρώνονται γύρω τους (προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλες). Εχω ιδέα για το πώς στήνεται ένα κύκλωμα που εκμεταλλεύεται το χρήμα και την αναγνωρισιμότητά τους.
Αυτές οι ιστορίες είναι ένα είδος εξήγησης, μια από τις πιθανές απαντήσεις στο «γιατί πήγε χαμένο αυτό το ταλέντο;», μια ερώτηση που συχνά απευθύνεται προς εμάς, τους αθλητικούς συντάκτες. Συχνά δίνουμε την εντύπωση ότι δεν έχουμε απάντηση. Πολλές φορές την έχουμε, αλλά δυσκολευόμαστε να τη δώσουμε, διότι αδυνατούμε να την υποστηρίξουμε με αποδείξεις.