Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Ο ενημερωμένος, χαρούμενος Ριβάλντο


Ο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο ενημερώνεται τακτικά για τα ελληνικά δημοσιεύματα. Μαθαίνει σε τίτλους τι γράφεται γι’ αυτόν. Ενδιαφέρεται για την άποψη των media για την παρουσία του. Νοιάζεται για την άποψη που έχει γι’ αυτόν ο μέσος Ελληνας ποδοσφαιρόφιλος. Νοιάζεται περισσότερο για την άποψη του φίλου της ΑΕΚ, ειδικά αυτού που πηγαίνει στο γήπεδο. Τον ένοιαζε ανέκαθεν να ικανοποιεί αυτόν που πληρώνει εισιτήριο για να τον παρακολουθήσει. Αντιλαμβάνεται ως υποχρέωσή του να ικανοποιήσει τον θεατή.
Από την πρώτη ημέρα που μπήκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μιλούσε για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν χρειάστηκε άλλωστε να ακούσει πολλά για να αντιληφθεί ότι αυτό είναι που λείπει της ΑΕΚ.
Τις τελευταίες ημέρες είχε μάθει αρκετά σχετικά με τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό. Τα αντιμετώπισε όλα με χαμόγελο. Εχει όμως σημειώσει αρκετά. Για την επόμενη δημόσια τοποθέτησή του.
Οσοι τον ζουν και τον παρατηρούν από κοντά δείχνουν έκπληκτοι από τη συμπεριφορά του. Άλλα είχαν ακούσει για τον Ρίμπο.
Η κοινωνία της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς θα χρειαστεί χρόνια για να αντιληφθεί και να καταγράψει τα οφέλη της παρουσίας του Ριβάλντο στην Ελλάδα. Εκείνος δείχνει μεγαλύτερη ικανότητα στην αντίληψη. Γι’ αυτό δεν έφυγε από την Ελλάδα. Βρίσκει ακόμη χαρά και πρόκληση σε μια ποδοσφαιρική βραδιά που του δίνει την ευκαιρία να βάλει την στιγματίσει με την υπογραφή του. Και δεν τον ενδιαφέρει που αυτό του συμβαίνει σε πρωτάθλημα χαμηλότερης ταχύτητας. Του αρκεί που περνάει καλά.