Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι ποδοσφαιριστές ανακαλύπτουν τη δύναμη των social media

Ο Μάικλ Οουεν ανακάλυψε σήμερα τη δύναμη που δίνει στη χρήση της «φωνής» του το twitter. Αρχισε να το χρησιμοποιεί τελευταία. Και χθες βράδυ μπήκε στη διαδικασία να γράψει, στο ταξίδι της επιστροφής από το Νιούκασλ στο Μάντσεστερ, όσα ένιωσε κατά την, γεμάτη γιούχα, υποδοχή του από τους οπαδούς της Νιούκασλ και όσα σκέφτεται για τη συμπεριφορά των οπαδών.

Ο Οουεν διαπίστωσε την επόμενη ημέρα, σήμερα, ότι τα tweets του ήταν σε όλα τα αγγλικά media. Και ότι για πρώτη φορά όσα είπε, δηλαδή όσα έγραψε, δεν είχαν παραφραστεί, διότι οι δημοσιογράφοι είχαν αναγκαστεί να κάνουν copy+paste και να μην αλλάξουν ούτε το περιεχόμενο, ούτε το ύφος των λόγων του.

Οι ποδοσφαιριστές του υψηλότερου επιπέδου αρχίζουν, ο ένας μετά τον άλλο, να γίνονται πιο εξωστρεφείς από όσο υπήρξαν, οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους, ποτέ, μέσα από τη δικτύωση στα social media. Μεγάλο κέρδος για τους ίδιους. Μεγάλο και για τους ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι καταφέρνουν να έρθουν πιο κοντά στους αγαπημένους παίκτες και τα ινδάλματά τους, χωρίς μεσάζοντες, αλλά και δίχως να πρέπει να ταξιδέψουν στην έδρα της ομάδας για να τους συναντήσουν πριν ή μετά από ένα παιχνίδι ή μια προπόνηση.