Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ζεράρ Πικέ, μια μεγάλη περίπτωση παιδιού...



Αυτή είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση παιδιού του ποδοσφαίρου. Ο Ζεράρ Πικέ δεν είναι ο συνηθισμένος τύπος ποδοσφαιριστή. Ενα παιδί 24 ετών, που συμπεριφέρεται σαν παιδί 24 ετών και όχι σαν επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μιας μονοπρόσωπης εταιρείας που εμπορεύεται το ταλέντο και την εικόνα του για να βγάλει εκατομμύρια ευρώ. Είναι παιδί που γεύεται τη χαρά του ποδοσφαίρου. Το διαπιστώνει κανείς παρακολουθώντας τη δράση του Πικέ εντός και, κυρίως, εκτός τερέν. Το διαπιστώνει και μέσα από τις αντιδράσεις των συμπαικτών, οι οποίες έκαναν το canal+ να τον γυρίσει σε ντοκυμαντέρ για να αναδείξει αυτόν τον τύπο, που είναι πηγή γέλιου και χαράς για τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας.

Ο Πεπ Ρέινα έχει βρει τον άξιο διάδοχό του στην Εθνική. Την ημέρα που θα αποσυρθεί, ο Ρέινα θα ξέρει ότι η Εθνική Ισπανίας έχει βρει την νέα ψυχή της, τον άνθρωπό της.

Παρακολουθώντας κανείς την ανθρώπινη δράση και τη συμπεριφορά των σταρ αυτής της Μπαρτσελόνα, αναστενάζει κάθε φορά που επιχειρεί τις συγκρίσεις με αυτές των Ελλήνων σταρ του ποδοσφαίρου. Εκείνα τα παιδιά, της Μπαρτσελόνα, τα media τα προβάλλουν (και) επειδή βρίσκουν λόγους να τα προβάλλουν. Τα δικά μας παιδιά, τα περισσότερα, εμείς ακόμη ψάχνουμε λόγους για να τα προβάλλουμε.