Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Εγινε high light hero στα 19 του ο Κυριάκος



Στη θέση του θα είχα κάνει ήδη print screen την homepage του uefa.com για να την αποθηκεύσω ως ένα από τα μεγαλύτερα ενθύμια της καριέρας μου. Μόλις έχει συμπληρώσει τα 19 και επιδε τον εαυτό του σε μια από τις πιο ιστορικές νίκες της Σάλκε και του Champions League, στο 2-5, μια τεράστια επιτυχία επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιντερ.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κάνει συχνά, μου λένε, τον σταυρό του που άκουσε όσους τον συμβούλεψαν να κάνει το βήμα νωρίς, να πιστέψει στον εαυτό του και να πάρει την ευκαιρία να ζήσει μια καριέρα κανονικού ποδοσφαιριστή. Και ήδη μπορεί να τραγουδά το "μια νύχτα της ζωής μου, ολόκληρη η δική σου", στους συνομήλικούς του Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Με αυτή την εμφάνιση στο Μιλάνο, μπροστά από τους στόπερ, σε αυτό το επίπεδο, ο Κυριάκος έβαλε το όνομά του σε πολύ σοβαρές συζητήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Διότι είναι ακόμη αμούστακος και καταφέρνει να αποδίδει τόσο καλά σε αυτό, το υψηλότερο επίπεδο.

Στη θέση των παιδιών της ηλικίας του, των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που είχαν ευκαιρίες και έμειναν εδώ, θα έβαζα μυαλό. Και θα δοκίμαζα τώρα, το ερχόμενο καλοκαίρι, να βαδίσω στα χνάρια του Κυριάκου, του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, των παιδιών που γεύονται ήδη, από τέτοια ηλικία, τον αυθεντικό καρπό του ποδοσφαίρου, όχι το σάπιο φρούτο που τρώμε εδώ, στα μέρη μας.