Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Αν ξέρεις twitter, λύνεις προβλήματα...


Μερικά χρόνια πίσω ήταν σχεδόν αδύνατο για δύο συμπαίκτες να πείσουν ότι δεν έχουν πρόβλημα ο ένας με τον άλλο, να «απαντήσουν» στην εντύπωση που δημιουργούσαν τα media ή μια εικόνα που τους εμφάνιζε να έχουν προβλήματα. Στην εποχή των social media όμως οι ποδοσφαιριστές έχουν, όπως όλα τα δημόσια πρόσωπα, αποκτήσει νέα όπλα. Τεράστιας ισχύος.

Για τον Σέρχιο Ράμος ήταν πολύ εύκολο να πείσει ότι παραμένει φιλική η σχέση του με τον Ζέραρντ Πικέ μολονότι οι δύο τους είχαν δώσει άλλη εντύπωση στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι της Ισπανίας με τη Λιθουανία. Αρκούσε μια φωτογραφία τους μαζί, την οποία τράβηξε ο Ράμος με το κινητό του και την ανέβασε στο twitter. Η δύναμη της εικόνας ήταν τέτοια που λειτούργησε σαν σφουγγάρι που έσβησε μονομιάς τα σχόλια για το επίπεδο της σχέσης των δύο ποδοσφαιριστών. Πέντε χρόνια πίσω ο Ράμος θα δυσκολευόταν αφάνταστα. Διότι μια κοινή δημόσια εμφάνιση θα έμοιαζε στημένη, μια χειραψία μπροστά στους επαγγελματικούς φακούς την ώρα της προπόνησης ή του αγώνα θα χαρακτηριζόταν συνεννοημένη.

Οσο πείθει η αποκάλυψη μιας ιδιωτικής στιγμής δεν πείθουν δέκα δημόσιες συμπεριφορές. Και όσα πρόσωπα του αθλητισμού έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και την ποικιλία των όπλων που τους έχει δώσει η εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν καταφέρει αυτή την εποχή να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη της δημοσιότητας και της προβολής που τους χαρίζει η ανάδειξή τους μέσα από τον αθλητισμό.