Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Βαλβέρδε παίρνει θέση στο θέμα της παραμονής του Σισέ στον Παναθηναϊκό



Εβλεπα χθες στο Eurosport τον Αρσέν Βενγκέρ να αναλύει την υπόθεση «Γουέιν Ρούνεϊ». Να εξηγεί για ποιο λόγο «αναγκάστηκε» να τον κρατήσει η Γιουνάιτεντ, να αναλύει σε βάθος την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Μάντσεστερ, να αναπτύσσει συλλογισμό σχετικά με τις συνέπειες μιας πιθανής αποχώρησης του Ρούνεϊ, να μιλά πάνω στο σενάριο της μετακόμισής του στη Σίτι. Να έχει άποψη ακόμη και σχετικά με το αν όλη αυτή η φασαρία σχετικά με την εξωσυζυγική σχέση του Ρούνεϊ επηρέασε ή όχι τον διεθνή επιθετικό και τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον στην λήψη της απόφασης για το νέο συμβόλαιο που έφτιαξαν.

Προτού τελειώσει το βίντεο έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται το τι θα είχε συμβεί στα μέρη μας την επόμενη ημέρα μιας τέτοιας συνέντευξης, αν την είχε παραχωρήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για να πάρει δημοσίως θέση πάνω στο ζήτημα της παραμονής ή της αποχώρησης του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό. Σκεφτόμουν τα πρωτοσέλιδα των οπαδικών και μη εφημερίδων, τις δίκες που θα στήνονταν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, το τι θα έλεγε το στόμα και θα έγραφε το χέρι μας, των δημοσιογράφων, την επόμενη ημέρα. Για ακόμη μια φορά στεναχωρήθηκα, πικράθηκα, απογοητεύτηκα, θίχτηκα, αναστέναξα. Και κατέληξα να ρωτάω γιατί δεν προσπαθούμε όλοι μαζί να το αλλάξουμε αυτό το καθεστώς, έστω στον αθλητισμό. Χρειάστηκα μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να αλλάξω σκέψη. Με τη βεβαιότητα ότι η δική μου γενιά δεν θα προλάβει να ζήσει τέτοια εποχή αντίληψης στον ελληνικό αθλητισμό.

Υ.Γ. Το video είναι από άλλη συνέντευξη του Βενγκέρ πάνω στο θέμα. Διότι δεν μίλησε δημοσίως μόνο μια φορά για τον Ρούνεϊ…