Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το ποδόσφαιρο πουλά περισσότερο στην κρίση



Άλλο ένα σημάδι της απήχησης του ποδοσφαίρου στην περίοδο της κρίσης. Η EA Sports ανακοίνωσε ότι το FIFA 2011 σπάει ήδη τα ρεκόρ των προηγούμενων πωλήσεων στην Ευρώπη και ενώ καλά καλά δεν έχει ακόμη εξαπλωθεί στην αγορά αυτή η νέα έκδοση του παιχνιδιού της.

Αυξήσεις τζίρου παρουσιάζουν, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, μια σειρά από εταιρείες που επιχειρούν στο ποδόσφαιρο. Αυξήσεις συνδρομών παρουσιάζει η NOVA στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Εχω αμέτρητες φορές επαναλάβει, στις κουβέντες με τα πρόσωπα της διοίκησης του ποδοσφαίρου ότι η συγκυρία της οικονομικής κρίσης έχει γεννήσει μια ευκαιρία αναγέννησης και αναβάθμισης του ελληνικού πρωταθλήματος. Γίνεται πλέον εύκολα αντιληπτό ότι το ποδόσφαιρο ξαναμπαίνει ή μπαίνει βαθύτερα στις αγαπημένες συνήθειες μεγαλύτερης μάζας Ελλήνων, ως, εκτός των άλλων, φθηνή ψυχαγωγική διέξοδος. Κι όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο επιμένει να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευκαιρίας του. Και αυτό συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα κανείς δεν νοιάζεται να επεξεργαστεί τα νέα δεδομένα. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο να ‘ναι καλά και … έχει ο θεός…