Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

To aek365.gr για το Manual

Ακόμη ένα site, το aek365.gr μου έκανε την τιμή να διαβάσει και να προβάλει το «Σκίσε το manual» και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω γι’ αυτό και τον Κώστα Κετσετζόγλου και την Μαρία Τουρλή που υπογράφει το κείμενο.

Ο Βασίλης Σαμπράκος...«Σκίζει το manual»!

Ένας εξαιρετικός συνάδερφος, ο Βασίλης Σαμπράκος, παραδίδει ένα μοναδικό μυθιστόρημα με τον τίτλο «Σκίσε το manual» για το χώρο του ποδοσφαίρου που συναρπάζει από την πρώτη του σελίδα. Μια βουτιά σε αυτό τον κόσμο που όλοι αγαπάμε αν και στο βιβλίο τον βλέπουμε πιο διεφθαρμένο από την πραγματικότητα. Ίσως. Δεν ξέρουμε για σας αλλά εμείς ήδη το έχουμε πάρει! Αντιγράφουμε από το οπισθόφυλλο:
«Στα τριάντα έξι του χρόνια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ένας αθλητικός δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας και παραγωγός ραδιοφώνου, αποφασίζει να επιχειρήσει το «μεγάλο κόλπο»: να στήσει έντεκα αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου και να «παίξει» στον αέρα του ραδιοφώνου όλες τις ηχογραφημένες συνομιλίες, τις επαφές με τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να καθορίσει τα αποτελέσματα των παιχνιδιών. Είναι το Greek... soccergate, που ανατινάζει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.
Ο Αλεξάνδρου δίνει μια τελευταία ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να παραδώσει την μπάλα σε καθαρά χέρια, στα χέρια που θα ξαναφτιάξουν το παιχνίδι από την αρχή με νέους, καθαρούς κανόνες, με νέο manual.
Μπράβοι, υπόκοσμος, πόρνες πολυτελείας, μάνατζερ που στήνουν παιχνίδια, πρόεδροι, διαιτητές, δημοσιογράφοι, mediaρχες, bookmakers και bet fixers συμπρωταγωνιστούν στις ιστορίες της επαγγελματικής ζωής του αθλητικού δημοσιογράφου, κι είναι αυτές που τον οδηγούν στην επιλογή της επανάστασής του.
Ο Βασίλης Σαμπράκος με το πρώτο του μυθιστόρημα «Σκίσε το manual» διηγείται μια φανταστική ιστορία, με φανταστικά πρόσωπα, φανταστικούς χαρακτήρες, έναν κακό εφιάλτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που καμιά σχέση δεν έχει με το σημερινό καθαρό, διαφανές, αξιόπιστο, άφθαρτο, καλοφτιαγμένο, υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο.»
Στις 15 Δεκεμβρίου, στο Public, θα παρουσιαστεί επίσημα το βιβλίο παρουσία του Γιάννη Διακογιάννη, του Αλέξη Σπυρόπουλου, του Γιώργου Καπουτζίδη και τη Σμαράγδα Καρύδη, η οποία θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο.