Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Το "Βήμα" για το manual

Ακόμη ένα παράσημο για το «Σκίσε το manual». Το «Βήμα της Κυριακής» μου έκανε την τιμή να το εντάξει στις προτάσεις του προς τους αναγνώστες για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Χαίρομαι πολύ για αυτό. Και ήταν ευχάριστη έκπληξη η πολύ ψαγμένη κριτική περιγραφή του βιβλίου.

«Πώς μπορεί να ανατιναχθεί το ελληνικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα στον αέρα; Ο Βασίλης Σαμπράκος, γνωστός αθλητικογράφος, μας δίνει το σενάριο μέσα από ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται ως πραγματική ιστορία. Σε αυτό το Greek soccergate ο ήρωας του συγγραφέα, που θα μπορούσε να ήταν και ο ίδιος ο συγγραφέας- τριανταεξάχρονοι και οι δύο, διευθυντές αθλητικής εφημερίδας και οι δύο, παραγωγοί ραδιοφώνου και οι δύο-, στήνει έντεκα αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου και βγάζει στον ραδιοφωνικό αέρα όλες τις συνεντεύξεις των παραγόντων. Από δίπλα ένας απίστευτος υπόκοσμος- όψεις της σημερινής ελληνικής κοινωνίας. Ο Βασίλης Σαμπράκος μάς προειδοποιεί ειρωνικά ότι η ιστορία του δεν έχει καμία σχέση με «το σημερινό καθαρό, διαφανές, αξιόπιστο, άφθαρτο, καλοφτιαγμένο, υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο». Ενα roman a clef.».

Πολύ τιμητικό για το Manual είναι και το γεγονός ότι το έχουν εντάξει στις προτάσεις τους προς τους αναγνώστες μεγάλα βιβλιοπωλεία, όπως το «Ιανός» και το «Παπασωτηρίου».