Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βασιλιάς και στα social media το ποδόσφαιρο



Το ποδόσφαιρο δείχνει τα δόντια του, παγκοσμίως, όπως παντού και στα social media. Στο top10 που προκύπτει από την μέτρηση της δημοτικότητας σε facebook και twitter βρίσκονται 5 «προϊόντα» του ποδοσφαίρου, έναντι 4 του ΝΒΑ και ενός, δηλαδή του «φαινομένου» Λανς Αρμστρονγκ, ο οποίος κερδίζει «φίλους» κυρίως λόγω της φιλανθρωπικής δράσης του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κακά, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτή την εποχή τα ισχυρότερα brand names σε facebook, twitter και youtube, σύμφωνα με τις μετρήσεις. Στην πραγματικότητα αυτό που έχει συμβεί είναι ότι οι σύλλογοι και οι ποδοσφαιριστές που έχουν αντιληφθεί νωρίς τη δύναμη του marketing μέσα από τα social media έχουν ανοίξει την απόσταση από τους υπόλοιπους του ποδοσφαίρου. Εκμεταλλεύονται την δύναμη της απήχησης του αθλήματος παγκοσμίως και επηρεάζουν το trend χάρη στην επιρροή που ασκούν σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Τι κάνουν οι Ελληνες για την προώθηση των προϊόντων της αγοράς του ποδοσφαίρου μέσα από τα social media; Ναι, τι άλλα νέα;