Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο Φρέιτας και η «ανοργανωσιά» του ΠΑΟ



Ο Κάρλος Φρέιτας μεταφέρει ήδη στην Πορτογαλία την απόφασή του να φύγει, μαζί με τον chief του scouting που είχε φέρει στον Παναθηναϊκό, τον Πάουλο Μενέσες, επειδή δεν αντέχουν άλλο την ανοργανωσιά του κλαμπ. Κακή φήμη για τον Παναθηναϊκό, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι αυτό. Είναι η ίδια η κατάσταση της ΠΑΕ αυτή την εποχή.

Εγραψα στην «Εξέδρα» τη σκέψη μου για το «αντίο» του Φρέιτας. Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί ήρθε και αν ήταν ή όχι μια καλή επιλογή για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Το κείμενό μου στην σημερινή «Εξέδρα»:

Δεν μάθαμε ποτέ αν έκανε για τη δουλειά

Επειδή έχει εργαστεί για χρόνια ως αθλητικός δημοσιογράφος, είναι βέβαιο ότι ο Κάρλος Φρέιτας θα καταφέρει να διηγηθεί καλά, πιθανότατα στους συμπατριώτες του κι όχι στους Ελληνες, πώς έφτασε στην επιλογή να τα παρατήσει, να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Είναι μια πολύ νορμάλ απόφαση, αυτή του Πορτογάλου. Διότι ποτέ δεν πήρε ευκαιρία να δουλέψει σωστά. Πρώτα επειδή δεν τον άφηναν οι άλλοι, τώρα επειδή δεν τον «άφηναν» οι οικονομικές, μετοχικές και διοικητικές συνθήκες. Τούτη την εποχή ο Φρέιτας έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου που απλώς κάθεται στην καρέκλα. Ζημιά του έκανε αυτή η εικόνα, που φτάνει και στην Πορτογαλία. Το κατάλαβε και, επειδή πιθανότατα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την εικόνα, είπε να φύγει προτού πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Ισως και επειδή βρήκε μια ευκαιρία για επόμενη δουλειά. Αυτό θα το μάθουμε εν καιρώ. Ο Φρέιτας φεύγει από την Ελλάδα δίχως να καταλάβουμε γιατί ήρθε και τι μπορούσε να κάνει. Τεχνικός διευθυντής δεν υπήρξε ποτέ. Με ή και χωρίς δική του ευθύνη.