Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οι διαιτητές ζητούν άδεια οπλοφορίας, στο γουέστερν του ελληνικού ποδοσφαίρου

Τα “Stars” της «Εξέδρας», μια από τις πιο αποκαλυπτικές στήλες των αθλητικών media, κατά την άποψή μου, έφεραν σήμερα στο φως μια αποκάλυψη που σοκάρει. Διαιτητής της Superleague κατέθεσε αίτημα να του χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας, το αίτημα έγινε δεκτό από την εισαγγελία, και πλέον, νόμιμα, οπλοφορεί. Επειδή νιώθει ότι απειλείται η ζωή του. Αδεια έχει ήδη ζητήσει ακόμη ένας διαιτητής. Και όλα αυτά βεβαίως δεν τρομάζουν, δεν σοκάρουν, ούτε ξυπνούν την υψηλή κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτούς που αποφασίζουν και έχουν τη δύναμη να προλάβουν τα χειρότερα.

Πριν από λίγο καιρό η ίδια στήλη είχε αποκαλύψει ότι άλλος διαιτητής κυκλοφορεί με σωματοφύλακες. Με μπράβους. Επειδή έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Κι έρχεται μετά η ΚΕΔ και έχει την ψευδαίσθηση ότι όλοι αυτοί που έχουν τη σφυρίχτρα στο τσεπάκι έχουν το σθένος και το καθαρό κεφάλι για να διαχειριστούν αυτή την πίεση και να σφυρίξουν σωστά. Την ώρα που αρκετοί απειλούνται και όλοι γνωρίζουν, στο χωριό της διαιτησίας, ότι υπάρχουν «συνάδελφοί» τους που έχουν τρομάξει τόσο πολύ που φτάνουν στα όπλα.