Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ναι, αυτή είναι μια ιστορική μέρα για τον αθλητικό Τύπο!

Ιστορική ημέρα για τον ελληνικό Τύπο. Ιστορική ημέρα και για τα αθλητικά media. Η Ένωση των δημοσιογράφων έχει κηρύξει 48ωρη απεργία. Τα τέσσερα μεγαλύτερα, σε επισκεψιμότητα, αθλητικά sites είναι σήμερα ενεργά. Σε πλήρη λειτουργία. Όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα περισσότερα ειδησεογραφικά sites.

Τι καταφέρνει η απεργία; Θα σας δώσω απάντηση για τις αθλητικές εφημεριδες, που είναι το πεδίο της ειδικευσης μου. Το μόνο που καταφέρνει, υπό αυτές τις συνθήκες, είναι να τους σφίξει περισσότερο τη θηλιά γύρω απ´ τον λαιμό, σε μια περίοδο που δίνουν μια ιστορική μάχη επιβίωσης, που δεν έχει προηγούμενο στην σύγχρονη ιστορία του αθλητικού Τύπου. Δυστυχώς από τη θέση που είμαι βλέπω και καταλαβαίνω περισσότερα. Αντιλαμβάνομαι καλύτερα και περιμένω τα χειρότερα.

Στα πιο δύσκολα, που είναι μπροστά, εύχομαι τα αλλά σωματεία και οι ενώσεις των επαγγελματιών να βρουν τον τροπο για να πάρουν άλλο δρόμο από αυτόν που διάλεξε για να βαδίσει η δημοσιογραφία. Ο δικός της δρόμος οδηγεί στον γκρεμό. Ετοιμαζόμαστε για βουτιά στο κενό. Η σημερινή απεργία εύχομαι να λειτουργήσει για τους άλλους επαγγελματίες ως σήμανση ειδοποιησης ότι αυτός ο δρόμος οδηγεί σε τοίχο. Μήπως κάποιοι άλλοι τη γλιτώσουν και δεν σπάσουν, σαν εμάς, τα μούτρα τους.
Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα τούτη τη στιγμή για να λύσω τις απορίες σας. Υπόσχομαι όμως ότι θα επανέλθω.