Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ηττα της ΑΕΚ η αποτυχία του Μπάγεβιτς


Δυστυχώς δεν βρίσκω τον χρόνο να απαντήσω σε όλα τα emails σας. Ομαδοποιώντας τις ερωτήσεις επιχειρώ μέσα από αυτό το σημείωμα να απαντήσω σε όλους.

Καλά έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αφού εκτίμησε ότι δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα και την μοίρα της ομάδας που έστησε υπό τις δεδομένες συνθήκες στη διάρκεια της 2ετίας, έκανε καλό που αποχώρησε. Και στον εαυτό του και στην ΑΕΚ. Διότι εκείνος θα βρει την ψυχική ηρεμία του. Και η ΑΕΚ, εφόσον πέσει στα χέρια ενός ικανού προπονητή που θα θεωρεί εαυτόν έτοιμο και επαρκή για να κάνει την ΑΕΚ ξανά ομάδα, θα βγει κερδισμένη.

Δεν λύνεται το πρόβλημα της ΑΕΚ με την πρόσληψη ενός προπονητή. Αυτή είναι η άποψή μου, την οποία τεκμηρίωσα στο σημερινό σημείωμά μου στην «Εξέδρα». Είναι τόσο κακοφτιαγμένο αυτό το ρόστερ, και είναι τόσο σημαντικές οι ελλείψεις του στον άξονα και τα άκρα της άμυνας, που δεν αρκεί ένας ικανός προπονητής για να αναγεννήσει την ΑΕΚ και να την ετοιμάσει σε χρόνο dt για πρωταθλητισμό. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι βαθύτερο και σύνθετο. Αποψή μου είναι ότι προτού επιλέξει τον προπονητή η ΑΕΚ, δηλαδή η διοίκησή της, πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Να λάβει μια απόφαση στρατηγικής σημασίας. Αν νομίζει ότι με έναν ικανό προπονητή η σημερινή ομάδα θα γίνει πρωταθλήτρια, ας ψάξει για κάποιον που ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά. Αν καταλήξει σε συμπέρασμα ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να φτιάξει νέα ομάδα και να κόψει άμεσα από το ρόστερ τους ληγμένους ποδοσφαιριστές, για να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά της ακαδημίας της, έχει ανάγκη από έναν προπονητή με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Είναι ήττα της ΑΕΚ η αποτυχία του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Διότι υπό τις παρούσες, τουλάχιστον οικονομικά, συνθήκες δύσκολα θα βρει προπονητή αντίστοιχων προδιαγραφών.

Πολύ λογικά, μετά την αποχώρηση του Μπάγεβιτς, το φως της ευθύνης θα πέσει πάνω στους ποδοσφαιριστές. Και είναι ώρα για ξεσκαρτάρισμα. Οποιος δεν της κάνει της ΑΕΚ πρέπει να αποχωρήσει. Όπως και αν λέγεται, όσο και αν κοστίζει, όσο καλός παίκτης και αν μοιάζει να είναι. Διαφορετικά η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξαναγίνει ομάδα.