Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Το "Manual" πετυχαίνει τον στόχο του

Με μεγάλη ευχαρίστηση παρατηρώ ότι συντηρείται το ενδιαφέρον των media, των κριτικών του βιβλίου, αλλά και των αναγνωστών για το «Σκίσε το manual».

Σε μια συζήτηση που είχαμε σχετικά, στη σημερινή παρουσία μου στην τηλεοπτική εκπομπή «Κυριακή με Δράση» του ΣΚΑΪ, διαπίστωσα για ακόμη μια φορά ότι το «Manual» δεν ενδιαφέρει μόνο την κλειστή κοινωνία του ποδοσφαίρου, αλλά και όσους παρατηρούν το ποδόσφαιρο κοινωνικά.

Βλέποντας το μηναίο περιοδικό πολιτισμού «Ως3» να εντάσσει το «Manual» στα βιβλία που παρουσιάζει στην πρότασή του για δώρα, χάρηκα πολύ. Διότι η απήχηση του βιβλίου μου στην κοινωνία των κριτικών του βιβλίου ήταν πάρα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περίμενα, αλλά κυρίως επειδή αυτό δείχνει ότι αυτή η κοινωνία δεν αντιμετωπίζει πλέον τους αθλητικούς δημοσιογράφους ως «ποδογράφους».

Τα τελευταία σχόλια που διάβασα για το βιβλίο στα μηνύματα που έφτασαν απευθείας σε εμένα μέσω email, αλλά και αυτά που είδα σε forum οπαδών μου δείχνουν ότι με αυτό το βιβλίο πετυχαίνω πολύ περισσότερα από όσα περίμενα. Το Manual επιτυγχάνει τον στόχο. Κι αυτό με συγκινεί.