Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πατρινό το «Σκίσε το Manual»


Μια ακόμη ωραία εμπειρία, το ταξίδι μου με το «Σκίσε το manual» στην Πάτρα, σε μια πόλη που ζει και για το ποδόσφαιρο και παρακολουθεί στενά και μαζικά την Παναχαϊκή, μολονότι αυτή βρίσκεται στη Γ’ Εθνική. Χάρη στο βιβλίο είχα την ευκαιρία να συναντήσω ανθρώπους που χρηματοδοτούν τον αθλητισμό, ορισμένους εκ των τελευταίων ρομαντικών που επιμένουν, ειδικά σε αυτή την εποχή, να πληρώνουν ακριβά το κέφι τους και να νοιάζονται να προσφέρουν χαρά και ψυχαγωγία στους συνανθρώπους.
Το «Manual» προβλήθηκε από τα τοπικά media, αφού οι συνάδελφοί μου με τίμησαν με την παρουσία και τις αναφορές τους στα Μέσα που εργάζονται.

Λόγω του ταξιδιού μου έχασα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την παρουσίαση του «Manual» από την «Κερκίδα του Σαββάτου» της ΝΕΤ, η οποία μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί με το βιβλίο το περασμένο Σάββατο. Είχα όμως την χαρά να συναντήσω Πατρινούς αναγνώστες του «Manual».

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι πυκνώνουν οι αναφορές των συναδέλφων μου στο βιβλίο. Αλλοτε αποσπασματικά κι άλλοτε με γενικότερες αναφορές, οι δημοσιογράφοι ανατρέχουν στο «Manual», το οποίο μένει στην επικαιρότητα είτε λόγω του θορύβου για τα «στημένα» παιχνίδια, είτε επειδή έχει καταγράψει συμπεριφορές και ζωγραφίσει χαρακτήρες που όλο και συχνότερα συναντούν οι αθλητικοί συντάκτες.

Την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τον Σεραφείμ Σύλλα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ διαπίστωσα ότι έχουν καλή απήχηση οι διαγωνισμοί που προσφέρουν δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου. Και ειδικά από τους ακροατές της επαρχίας. Η αναγνωρισιμότητα του βιβλίου και το γεγονός ότι λαμβάνω πολύ τακτικά σχόλια από αναγνώστες του «Manual» εξακολουθεί να με εκπλήσσει ευχάριστα και να δικαιώνει την επιλογή μου για την έκδοσή του.