Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αντίστροφη μέτρηση

Σκεφτόμουν να κάνω ένα μικρό count-down μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας του βιβλίου. Κυρίως για να μεταφέρω, σε όσους από εσάς το σκέφτεστε να γράψετε ή να εκδώσετε ένα βιβλίο, αυτή την εμπειρία.
Το «σκίσε το manual» μπήκε στην τελική ευθεία στα τέλη του Αυγούστου. Τότε παρέδωσα για πρώτη φορά στα «Ελληνικά Γράμματα» το κείμενό μου, το οποίο άρχισαν να επιμελούνται η υπεύθυνη του τμήματος λογοτεχνίας Ελένη Κεχαγιόγλου και οι συνεργάτες της. Περίπου δύο μήνες αργότερα, στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου φτάσαμε στο τέλος της επιμέλειας του κειμένου, έκανα την τελευταία ανάγνωση, επιλέξαμε το εξώφυλλο και το στείλαμε στο πιεστήριο.
Τούτες τις μέρες με πληροφορούν για τις καλές εντυπώσεις που σχηματίζουν οι βιβλιοπώλες για το θέμα του βιβλίου. Ελπίζω να έχουν το ίδιο καλές εντυπώσεις και μετά την κυκλοφορία του….
Εχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός, τι περνάει ένα βιβλίο προτού φτάσει στα χέρια του αναγνώστη. Θα καταγράψω όμως εδώ αυτή την εμπειρία στο τέλος της, όταν θα έχω ολοκληρωμένη εντύπωση.
Για την ώρα περιμένω να το πάρω στα χέρια μου, με την ευχή να μου αρέσει…