Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Μια κουβέντα για τον Arrena 89,2

Μια κουβέντα, μέσω facebook με τον Σπύρο Σεραφείμ για το (πολύ αξιόλογο) e-tetradio.gr
Στο δίλημμα "Τύπος ή ραδιόφωνο", τι απαντάς;Η πρώτη μου επαφή με τα media ήταν με το ραδιόφωνο, στα χρόνια που ήμουν μαθητής γυμνασίου. Λατρεύω την εφημερίδα, αυτή είναι ο κόσμος μου. Με μαγεύει όμως το ραδιόφωνο. Η αίσθηση ότι επικοινωνείς ζωντανά με την κοινωνία στην οποία απευθύνεσαι. Τα τελευταία 8 χρόνια, που έχω στη ζωή μου και τα δύο, εφημερίδα – ραδιόφωνο, νιώθω πιο γεμάτος συγκριτικά με πριν.
Συνεχίζεις να απαντάς στις ερωτήσεις «να ασχοληθώ ή όχι με την αθλητική δημοσιογραφία;» που θέτουν, κυρίως, τα νέα παιδιά;Ναι, συνεχίζω να απαντώ, το αντιλαμβάνομαι ως υποχρέωσή μου. Και προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Διότι αυτό έψαχνα κι εγώ με αγωνία στα 18 μου, όταν αποφάσιζα από ένστικτο να πάρω αυτό τον δρόμο. Επειδή όμως απαντώ ειλικρινά, δεν θα ήθελα να αναλύσω εδώ τη σκέψη που αναπτύσσω στην απάντηση που δίνω…
Ποιες είναι οι αγαπημένες σου ραδιοφωνικές εκπομπές;Χάνω την Ελληνοφρένεια, τον Πέτρο Κωστόπουλο, Πανούτσο – Καρπετόπουλο, επειδή εκείνη την ώρα είμαι στον αέρα με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Εκτός από τον Arrena, ακούω την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real, τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, τον Γιώργο Χελάκη και τον Μιχάλη Τσόχο στον Novasport FM, την Μαρία Πετρίδη και την Κλεοπάτρα Φυντανίδου στον Best, την Claudia Matola στον Εν Λευκώ, τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου στον Nitro.
Ποιο είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει φέτος ο Arrena;Αυτό που πρέπει να κάνει ο Arrena, είναι να διαβάσει καλά το βιβλίο του πρώτου χρόνου που έκλεισε στον αέρα, να διδαχθεί από αυτό και να βελτιωθεί. Θα γίνει, αντιλαμβάνομαι, αθλητικό ραδιόφωνο. Θα παραμείνει όμως εναλλακτικό. Θα συνεχίσει, με πιο καθαρή συνταγή πλέον, να προσφέρει αθλητική ενημέρωση, ανάλυση και άποψη, με το κύρος των παραγωγών και των ρεπόρτερ του, αλλά θα διατηρήσει και την αίσθηση ότι δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που ανησυχούν μόνο για ζητήματα του αθλητισμού. Αυτή καταλαβαίνω ότι είναι η επιθυμία της διεύθυνσης του σταθμού.