Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κερδίστε μια συλλεκτική φανέλα, βοηθήστε την "Κιβωτό του Κόσμου"!


Η Πέμπτη είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα. Με την υποστήριξη του ricardo.gr ξεκινάμε στον NovaΣπορFM 94,6 μια ξεχωριστή δημοπρασία αθλητικών εμφανίσεων. Οι ποδοσφαιριστές των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη και οι μπασκετμπολίστες των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού έβαλαν τις υπογραφές τους σε μια φανέλα της ομάδας τους. Αυτές τις συλλεκτικής αξίας φανέλες έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε μέσα από τη δημοπρασία που θα είναι ανοικτή από το απόγευμα της Πέμπτης (έναρξη στις 18.00) μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία θα πάνε απευθείας στο ταμείο της «Κιβωτού του Κόσμου», ενός μη κερδοσκοπικός Οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.



Μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά η ανταπόκριση ομάδων και αθλητών σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για να συγκεντρώσουμε χρήματα για ένα από τα πιο αξιόλογα και αξιόπιστα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου, ένας άνθρωπος που εδώ και 14 χρόνια έχει προσφέρει πάρα πολλά στους συνανθρώπους του, μου έδωσε πριν από λίγες μέρες τη χαρά να με φιλοξενήσει για λίγη ώρα στο μεγάλο σπίτι της «Κιβωτού». Ηταν χαρά, γιατί πλημμύρισα από θετικά συναισθήματα με όσα είδα και κατάλαβα εκεί (πατήστε εδώ).

Η «Κιβωτός», που στηρίζεται στις δυνάμεις των απλών ανθρώπων και στην εθελοντική προσφορά υπηρεσιών περίπου 500 ανθρώπων, έχει σήμερα μεγάλη ανάγκη υποστήριξης, διότι τα παιδιά που φιλοξενεί ή υποστηρίζει έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό τον τελευταίο χρόνο. Είχα την εντύπωση ότι οι πλούσιοι και οι μεγάλες εταιρείες την υποστηρίζουν. Διαπίστωσα ότι αν δεν υπήρχαν οι Ελληνες του μεροκάματου, που προσφέρουν το υστέρημά τους, η «Κιβωτός» δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στη φιλοξενία περίπου 400 παιδιών, ούτε στο καθημερινό συσσίτιο σε περίπου 1200 ανθρώπους.

Οσοι δεν έχετε την ευκαιρία να πλειοδοτήσετε για τη φανέλα της αγαπημένης σας ομάδα και να ενισχύσετε με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια, μπορείτε να το κάνετε με έναν άλλο τρόπο. Στέλνοντας ένα SMS στο 54232, τον ειδικό αριθμό της «Κιβωτού του Κόσμου», με χρέωση 2,46 ευρώ (αφού γράψετε «φανέλα», αφήσετε κενό και γράψετε το ονοματεπώνυμό σας), θα προσφέρετε σημαντική βοήθεια στην «Κιβωτό» και συγχρόνως θα πάρετε μέρος στην κλήρωση για μια φανέλα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με τις υπογραφές των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Τις επόμενες ημέρες θα σας ζαλίσω, σε ραδιόφωνο, facebook, twitter, και οπουδήποτε αλλού κατορθώσω να φωνάξω για αυτή την ενέργεια. Και δεν ζητώ μόνο την κατανόησή σας γι’ αυτό το σπαμάρισμα που θα κάνω, αλλά και την βοήθειά σας στη διάδοση αυτής της ενέργειας. Κάθε sms που θα φτάσει στην «Κιβωτό» είναι ένα πιάτο φαΐ ή ένα φάρμακο περισσότερο για τα παιδάκια που έχουν βρει στήριγμα ζωής στο σπίτι που έφτιαξε ο Αντώνιος Παπανικολάου. Κι αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, κάντε μια βόλτα από εκεί. Θα νιώσετε υπέροχα και θα πάρετε πολύ κουράγιο.