Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μια επιστολή για τον Ολυμπιακό Βόλου


Αυτό το mail μου εστάλη, όπως και σε άλλους, από το volosfans.com. Το αναρτώ όπως ήρθε, προτού γράψω όσα θέλω να γράψω επί του θέματος, σε μια από τις επόμενες μέρες.

Μας κάνει τρομερή εντύπωση εδώ στον Βόλο ο τρόπος που αντιμετωπίζετε ο αφανισμός του Ολυμπιακού Βόλου από τα αθηναϊκά ΜΜΕ.
Και διευκρινίζω για να σας προλάβω για τις πιθανές γνωστές κλισέ ατάκες περί Μπέου,«στημένων» και διεφθαρμένων κ.τ.λ...

Δεν μιλάω για το αν δίκαια ή άδικα βρίσκεται ο Μπέος στην φυλακή ο οποίος άλλωστε αποτελεί παρελθόν από τον Βόλο. Δεν μιλάω αν με στοιχεία ή χωρίς στοιχεία οι δικαστικές επιτροπές έβγαλαν ένα άλφα πόρισμα για τα «ύποπτα» του Ολυμπιακού και κατά πόσο είναι δίκαιο ή όχι.

Μιλάω για την σαφή πολιτική παρέμβαση του κου Γερουλάνου που με δικές του εντολές στην ΕΕΑ αφανίζεται η ομάδα του Βόλου. Και νομίζω προς κανείς , όση εμπάθεια και αν τρέφει για την ομάδα,,δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία πως ο υποβιβασμός-αφανισμός του Ολυμπιακού προήλθε με πολιτική παρέμβαση προς τα μέλη της ΕΕΑ.Παρά ταύτα η σαφής και χωρίς προηγούμενο πολιτική παρέμβαση, η οποία μόνο συμπεριφορές παράγκας μοιάζει,καταγράφτηκε μόνο από την ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας (http://www.enet.gr/?i=news.el.podosfairo&id=309993) και από κανένα άλλο μέσο!!

Ο αφανισμός του Ολυμπιακού Βόλου δυστυχώς εξισώθηκε σαν μέγεθος με τον υποβιβασμό κάποιας ομάδας σαν την Ηλιούπολη, που όλως τυχαίως τελικώς θα τιμωρηθεί πολύ ηπιότερα από τους ερυθρόλευκους.

Και προσέξτε….μπορεί για κάποιους από εσάς που γνωρίζετε ημιτελώς την ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία, το όνομα του Ολυμπιακού να μην έλεγε και πολλά πριν την περσινή χρονία,αλλά και μόνο το γεγονός πως ήταν σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Λίγκας η 5 ομάδα σε εισιτήρια και η 6η σε εισιτήρια διαρκείας,δείχνει πως ο αφανισμός του άξιζε πολύ περισσότερη βαρύτητα από τα ΜΜΕ της χώρας.

Αντί λοιπόν να δούμε έστω κάποια κριτική ,να διαβάσουμε ένα άρθρο που ακόμα και να δικαιολογεί την απόφαση της ΕΕΑ ,το μόνο που αντικρίζουμε σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο είναι για το πώς θα διεξαχθεί το πλιάτσικο στο κατά τα άλλα «διεφθαρμένο» έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Καμία απολύτως αντίδραση για το γεγονός πως 120 εργαζόμενοι (85 οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ που προσφάτως έκλεισε της πόρτες στην βιομηχανική περιοχή του Βόλου) οι 50 από αυτούς ελληνικής υπηκοότητας θα προστεθούν στις λίστες του ΟΑΕΔ Βόλου.

Καμία αντίδραση που το Πανθεσσαλικό το οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου το συντηρούσε και το Δημόσιο του χρωστάει 500.000 ευρώ από τα τελευταία έργα που έκανε,θα ρημάξει.

Καμία αντίδραση που επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – δορυφόροι (αθλητικοί σταθμοί,δημοσιογράφοι,επιχειρήσεις εστίασης κ.α) που ουσιαστικά δούλευαν εξαιτίας της παρουσίας του Ολυμπιακού Βόλου και της καλής πορείας του,θα μαραζώσουν και θα χάσουν και αυτοί την δουλειά τους.

Καμία αντίδραση για το γεγονός πως δεν χαθεί μια ομάδα-εργαλείο μιας κάποιας αθηναικής γειτονίας,αλλά ομάδα που εκπροσωπούσε την 5η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα,που εντελώς τυχαία πριν λίγους μήνες με παρέμβαση του ίδιου υπουργού έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που «κατάφερε» να ακυρώσει διεθνή αθλητική διοργάνωση ελέω οικονομικής κρίσης ,την ίδια ώρα που στην Αθήνα ξοδεύτηκαν για τα Special Olmpics μισθοί 5 μηνών όλων των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν γνωρίζουμε αν η ένοχη αυτή σιωπή σας προέρχεται απλά επειδή το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου που τα έβαλε με όλο το Υπουργείο Τουρισμού απλά δεν πουλάει….αλλά μέσω της απάντησης σας καλούμε να δώσετε μια δικαιολογία στους 16.000 ανθρώπους που πέρσι κατέκλυσαν το Πανθεσσαλικό στον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο (φέρνουμε το παραπάνω παράδειγμα για να μην μας πει κάποιος τα γνωστά περί γαύρων ,παοκτσήων και λοιπά παραμύθια που ανέβασαν το μ.ο των εισιτηρίων μας…) να ξαναακούσει ,να ξαναγοράσει ή να ξανάκλικάρει αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης ως αντικειμενική πηγή νέων.

Σας ευχαριστούμε και σας ενημερώνουμε πως θα δημοσιεύσουμε άμεσα τις απαντήσεις σας μήπως και το περί «δικαίου αίσθημα» του Βόλου αυτή την φορά....ικανοποιηθεί!

--
Με εκτίμηση

Η συντακτική ομάδα του VolosFans