Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οσα με δίδαξε ένας όγκος παρωτίδας

Οι τελευταίες περίπου 50 είναι οι πιο περίεργες μέρες της ζωής μου. Την ώρα που οι Ελληνες έχουμε αναγάγει σε ζήτημα ζωής την κρίση, η ιατρική μου έβαλε ένα αυθεντικό ζήτημα ζωής: «φίλε μου αυτό που ξεφύτρωσε κάτω από το αφτί σου είναι όγκος. Μοιάζει καλοήθεια, αλλά πρέπει να τον βγάλεις. Κι αφού τον βγάλεις, περίμενε να δούμε το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης». Μέσα σε μια ημέρα άλλαξε η θεωρία και η στάση στη ζωή. Την ώρα που οι διπλανοί μου νόμιζαν ότι αγχώνονταν για το μέλλον της ζωής τους, λόγω των φόρων, εγώ άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα προλάβω να πληρώσω φόρους.

Σήμερα ο όγκος έχει αφαιρεθεί, οι πιθανότητες καλοήθειας είναι στο πλευρό μου, οι γιατροί συμφωνούν ότι είμαι τυχερός που τον ψηλάφισα νωρίς κι εγώ βρίσκομαι να περιμένω πλέον το αποτέλεσμα της ιστολογικής. Σήμερα χρειάστηκε να περάσω δύο ώρες στον δρόμο για μια απόσταση 7 χιλιομέτρων. Πιστέψτε με, έμοιαζε με ευχαρίστηση αυτή η δίωρη ταλαιπωρία, διότι κοίταζα στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου και έβλεπα ότι μου έχει απομείνει μόνο μια γάζα και ένα πρήξιμο να μου θυμίζουν ότι κάτω από το αφτί μου υπήρχε ένας όγκος που έπρεπε να βγει.

Για εβδομάδες όλα τα γεγονότα, μαζί και τα υλικά αγαθά, είχαν χάσει, στο μυαλό και την ψυχή μου, το νόημά τους. Τις τελευταίες μέρες που πείθομαι ότι τελικώς η κλεψύδρα μου έχει ακόμη αρκετή σκόνη, το χρήμα και τα υλικά ξαναποκτούν αξία στη συνείδησή μου. Όχι όμως την προηγούμενη αξία τους. Δεν θέλω να πεθάνω στα 38 μου. Είναι ακόμη νωρίς. Δεν πρόλαβα να ζήσω πολύ, άραγε θα κάνω τα πάντα ώστε να μην φύγω νωρίτερα από το προσδόκιμο με δική μου υπαιτιότητα.

Μετά από όλα αυτά, σας προτείνω, φιλικά, μεταξύ μας, να βάλετε όλη αυτή την οικονομική συμφορά που μας έχει βρει στην πραγματική της διάσταση. Να της δώσετε τη σημασία που της πρέπει. Πιστέψτε με, στους διαδρόμους και τα ιατρεία της κλινικής βρήκα δεκάδες ανθρώπους που έχουν την προθυμία να πληρώσουν 100 κεφαλικούς φόρους, αρκεί να παρατείνουν λίγο τη ζωή τους, που δεν πρόκειται να διαρκέσει παραπάνω από μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Σε εκείνα τα δωμάτια πήρε το αφτί μου ορισμένα πραγματικά προβλήματα ζωής.