Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μια δουλειά που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στην Ελλάδα...



Σε μια μέρα σαν τη σημερινή, δίχως δημοσιογραφία, σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε οι ποδοσφαιρόφιλοι, που υπάρχει αυτή η Μπαρτσελόνα, που ζούμε αυτή τη Μπαρτσελόνα. Διότι οι γενιές του σήμερα, που είναι κάτω από τα 50, δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο. "Espectacular", που έγραψε στο Twitter ο Αντρές Ινιέστα. Το χθεσινό "κλάσικο" ήταν μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχει δώσει σύλλογος στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον στη νεότερη ιστορία του. Διότι το έκανε απέναντι στον κατά τεκμήριο πιο δυνατό αντίπαλο που θα μπορούσε να βάλει στο σπίτι του. Και το έκανε με το δικό της στυλ, όπως είπαν ο Πεπ, ο Πέδρο, ο Βίγια.

Πίσω από αυτό που παρακολουθούμε κρύβεται μια δουλειά 15ετίας. Δουλειά που οι Ελληνες δεν θα αποκτήσουμε ποτέ την υπομονή και την επιμονή για να την κάνουμε. Γι' αυτό και δεν θα απολαύσουμε ποτέ τους καρπούς της εδώ, στα δικά μας εδάφη.

Τροφή για σκέψη είναι το χθεσινό χάρμα οφθαλμών. Μόνο που θα σκεφτούμε και θα στεναχωρηθούμε μόνο όσοι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του αθλήματος που παίζεται στην Ελλάδα ώστε αυτό να αρχίσει να μοιάζει με ποδόσφαιρο. Οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου δεν έσκασαν χθες. Νοιάστηκαν να δουν μόνο αν το "έπιασαν" το ματς στο στοίχημα...