Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Θα είναι μέγα λάθος η επιστροφή του Γκέκα με τέτοιο τρόπο



Αισθάνθηκα πολύ άβολα χθες, στη διάρκεια της εκπομπής του Mega για το Champions League, όταν εμφανίστηκε τηλεφωνικά για να πει την άποψή του για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Καζάν, αλλά και να ξαναδηλώσει ότι εκείνος, αν αλλάξουν τα πράγματα, είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα.

Ολο αυτό ο Γκέκας, και αυτοί που αποφασίζουν να ενεργήσουν για την επιστροφή του στην Εθνική, το κάνουν πολύ άκομψα. Ο Γκέκας έκανε επίδειξη ασέβειας προς την Εθνική, έβαλε το «εγώ» πάνω από το συμφέρον της ομάδας, αποχώρησε για ένα καπρίτσιο, και έβαλε πολύ δηλητήριο στη νέα προσπάθεια που γίνεται υπό την ευθύνη του Φερνάντο Σάντος. Υπάρχει κόστος για τέτοιες συμπεριφορές και ο Γκέκας δεν το πλήρωσε. Διότι η ΕΠΟ επέλεξε να τον χαϊδέψει και δεν τόλμησε καν να τον επιπλήξει δημοσίως για την στάση του.

Θα κάνουν μεγάλο λάθος, η ΕΠΟ και ο Σάντος, αν ξανακαλωσορίσουν με αυτό τον τρόπο τον Γκέκα στην Εθνική. Το μήνυμα που θα στείλουν προς όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι ότι της Εθνικής μπορεί κανείς να της συμπεριφέρεται όπως του καπνίσει. Οποτε θέλει φεύγει, όποτε γουστάρει επιστρέφει. Η Εθνική έχει ανάγκη από έναν σκόρερ τόσο ζεστό όσο ο Γκέκας. Πρώτα από όλα όμως έχει ανάγκη να είναι ομάδα, που λειτουργεί με κανόνες. Πρώτα από όλα η Εθνική έχει ανάγκη να τη σέβονται, πρώτοι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της!

Ο Γκέκας πρέπει πρώτα από όλα να ζητήσει από τον Σάντος, την ΕΠΟ και, κυρίως, τους Ελληνες φιλάθλους συγνώμη. Και μετά η Ομοσπονδία και ο προπονητής να επιλέξουν αν πρέπει να του δώσουν κι άλλη ευκαιρία.