Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Εξηγώντας το Θαύμα: το ταξίδι σε κάθε πόλη που επιθυμεί να το υποδεχθεί


Είναι ακόμη όλα πολύ φρέσκα, δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη τα συναισθήματα που μου δημιούργησαν τα όσα έζησα το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη κατά την εκδήλωση της παρουσίασης του “Εξηγώντας το Θαύμα”. Σκοπεύω σύντομα να γράψω κάτι για εκείνη, που ήταν η κορυφαία στιγμή στη δημοσιογραφική ζωή μου, κυρίως προκειμένου να ευχαριστήσω όσους βρέθηκαν εκεί, κάτι άλλωστε που κάνω κατά τη φυσική επαφή με τους ανθρώπους στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών. Προηγουμένως όμως ήθελα να απαντήσω στα μηνύματα που έχω δεχθεί σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου.
Με ρωτάτε σχετικά με το αν θα παρουσιάσω το “Εξηγώντας το Θαύμα” σε άλλες πόλεις. Η αλήθεια είναι ότι η εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να συμβεί, νιώθω παραπάνω από γεμάτος και εκτιμώ ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών έχω επικοινωνήσει με σαφήνεια την ύπαρξη και το περιεχόμενο του βιβλίου.


Αλήθεια είναι όμως και το ότι με συγκινούν τα μηνύματα που δέχομαι, και φυσικά βρίσκω νόημα να ανταποκριθώ σε αυτά. Αποφάσισα λοιπόν ότι θα επισκεφθώ οποιαδήποτε πόλη με προσκαλέσει σε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του “Εξηγώντας το Θαύμα”. Δεν πρόκειται να επιδιώξω να βρεθώ πουθενά· η επιλογή μου είναι να αποδεχθώ, παρ' όλο που μου είναι δύσκολο λόγω έλλειψης προσωπικού χρόνου, κάθε πρόσκληση που θα με πείθει ότι πρόκειται να στηθεί σκηνικό που θα σέβεται το βιβλίο και την ιστορία που αυτό διηγείται και αναλύει. Κι αυτό ακριβώς είναι το νόημα αυτής της ανάρτησης: εκτός από τιμητικές, είναι ευπρόσδεκτες οι προσκλήσεις, αρκεί αυτές να εγγυώνται την αρτιότητα μιας εκδήλωσης και την καλή επικοινωνία αυτής προκειμένου να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εκδήλωση με ουσιαστική απήχηση.

Το “Εξηγώντας το Θαύμα” ήδη ταξιδεύει και φτάνει σε πολλά διαφορετικά σημεία της χώρας, όπως καλά καταλαβαίνω μέσα από τα μηνύματα που δέχομαι. Δεν έχει ανάγκη από τη φυσική παρουσία μου. Θα είναι όμως μεγάλη μου χαρά να συναντηθούμε και να κουβεντιάσουμε για την καλύτερη ελληνική αθλητική ιστορία και τα διδάγματά της. Και κάθε φορά που οριστικοποιώ την παρουσία μου σε μια πόλη θα φροντίζω να το επικοινωνώ εγκαίρως προκειμένου να το γνωρίζετε.