Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Σιγά σιγά, η ελληνική αθλητική αγορά αλλάζει


Μου δίνει μεγάλη χαρά που διαπιστώνω, σε κάθε παρόμοια ευκαιρία, σαν αυτή της δημοσίευσης ενός σημειώματος που πόσταρα στο blog μου στο gazzetta.gr σχετικά με τα ελληνικά αθλητικά starups (μπορείς να το βρειςπατώντας εδώ), την αναβάθμιση της ελληνικής αθλητικής αγοράς. Για την ακρίβεια ανακαλύπτω μια σειρά από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει διαφορετικές διαστάσεις της αθλητικής επιστήμης, που κουβαλούν διεθνείς παραστάσεις και επιρροές και επιχειρούν να ανακαινίσουν και να αναβαθμίσουν μια παρωχημένη και μίζερη αθλητική αγορά σαν την ελληνική. Με γοητεύει το γεγονός ότι τα σχέδια των περισσότερων είναι εξωστρεφή και μεγαλόπνοα, δηλαδή ότι είτε επιχειρούν να χτίσουν ή να εργαστούν πάνω σε κάτι που θα περνά τα ελληνικά σύνορα και όρια, είτε επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα εφαρμοσμένα μοντέλα στην διεθνή αγορά, τα οποία όμως παραμένουν καινοτόμα για την Ελλάδα.

Γράφω αυτό το σημείωμα κυρίως για να ενθαρρύνω όλους εσάς, τους φοιτητές, μελετητές της διοίκησης αθλητικών επιχειρήσεων και τα μέλη της ελληνικής αθλητικής αγοράς να συνεχίσετε να μου στέλνετε μηνύματα και να μοιράζεστε τις ιδέες σας μαζί μου. Απολογούμαι για τις – συνήθως – καθυστερημένες απαντήσεις μου λόγω φόρτου, αλλά, όπως πολλοί έχετε διαπιστώσει, πάντοτε αντιδρώ, κάθε φορά που με μεγάλη χαρά ανακαλύπτω ακόμη έναν αξιόλογο Ελληνα που δραστηριοποιείται ή επιδιώκει να δραστηριοποιηθεί στην αγορά του ελληνικού αθλητισμού.


Κάνοντας την σύγκριση ανάμεσα στον αθλητικό κόσμο που συναναστρεφόμουν περίπου 24 χρόνια πίσω, όταν ξεκινούσα στην αθλητική δημοσιογραφία και τον σημερινό πιάνω τον εαυτό μου να χαμογελά. Το χαμόγελο πηγάζει από την διαπίστωση ότι καιρό με τον καιρό γίνονται όλο και περισσότεροι οι κανονικοί, σύγχρονοι, πολιτισμένοι και επιμορφωμένοι ή εκπαιδευμένοι Ελληνες που μπαίνουν ή επιχειρούν να μπουν στον αθλητισμό. Καιρό με τον καιρό μπορεί να καταφέρετε να φτιάξετε τον αθλητικό κόσμο, να τον αλλάξετε, να τον εκσυγχρονίσετε, να τον αναβαθμίσετε. Για εσάς και τα παιδιά μας.