Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η αγαπημένη μου Εθνική αρχίζει τους πιο σημαντικούς αγώνες της



Είμαι πολύ ταυτισμένος με αυτή τη γενιά. Ηλικιακά, βιωματικά, επαγγελματικά. Μεγαλώναμε παράλληλα, συναναστρεφόμουν πολλούς εξ αυτών, μου μοιάζει με την τάξη μου στο σχολείο, τους συμμαθητές μου.

Χρόνια τώρα επιμένω ότι αυτά τα παιδιά, οι Πρωταθλητές Ευρώπης της Εθνικής ομάδας είναι η βαρύτερη ζωντανή κληρονομιά, όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά, θα μπορούσαν να είναι, και της κοινωνίας.

Χρόνια τώρα επιμένω ότι, τώρα που στην συντριπτική πλειονότητά τους έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της αγάπης των Ελλήνων για αυτούς και να αναπτύξουν κοινωνική, όχι μόνο αθλητική, δράση για να δώσουν πίσω ένα μέρος της αγάπης που έχουν εδώ και μια 10ετία εισπράξει απλόχερα. Γι' αυτό και χάρηκα πολύ με την ιδέα τους να καθιερώσουν έναν ετήσιο χριστουγεννιάτικο αγώνα προκειμένου να συγκεντρώνουν χρήματα που θα μοιράζουν οι ίδιοι σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Και θα χαρώ πολύ αν υλοποιήσουν έστω ένα μέρος των σχεδίων και των οραμάτων τους για την καθιέρωση μιας ομάδας πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών που αναπτύξει φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα.

Η σοβαρή αρχή γίνεται την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην Τούμπα, που θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την Euro 2004Εθνική ομάδα σε έναν αγώνα με αντίπαλο την μεγάλη Εθνική Ρουμανίας του Γκεόργκι Χάτζι, την πιο σημαντική Εθνική στην Ιστορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου, με ένα σωρό λαμπερά αστέρια του παρελθόντος. Τα έσοδα από αυτόν τον φιλικό αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ. Μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ, αγοράζοντας ένα εισιτήριο των 2 ευρώ από ένα κατάστημα "Γερμανός" σε όλη την Ελλάδα, από την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Εύχομαι αυτά τα παιδιά να μην μείνουν στα λόγια, να προχωρήσουν στις πράξεις και αυτή να είναι μόνο η αρχή. Αυτά τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ελπίδα που δημιούργησε ποτέ του το ελληνικό ποδόσφαιρο.